Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήMain RightΑγρότες: Τι ώρα φτάνουν στην Αθήνα - Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω του...

Αγρότες: Τι ώρα φτάνουν στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω του συλλαλητηρίου

Σε ασφυκτικό κλοιό αγροτών είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας αλλά και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν αγροτικοί σύλλογοι όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερα από 150 τρακτέρ αποβιβάζονται στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με χιλιάδες αγρότες που έφθασαν με λεωφορεία και αυτοκίνητα, από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες, έχουν έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για συντεταγμένη κάθοδο. Τα προβλήματα που παρατηρούνται κυρίως στο κέντρο είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν από χθες το βράδυ στη Βοιωτία, θα μπουν νωρίς το μεσημέρι από τη λεωφόρο Κηφισού στην πρωτεύουσα και μέσω της λεωφόρου Αθηνών και της Αχιλλέως θα φθάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στη συνέχεια, σε ανάποδη πορεία από την Αγίου Κωνσταντίνου θα φθάσουν στην Ομόνοια και κινούμενα ανάποδα στην Πανεπιστημίου, συνοδεία περιπολικών θα φθάσουν στο Σύνταγμα. Παράλληλα, δεκάδες λεωφορεία θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και χιλιάδες αγρότες θα κατέβουν μέσω της λεωφόρου Κηφισίας στο Σύνταγμα.

Η Τροχαία στήνει μπλόκα περιμετρικά του κέντρου της πόλης και αποκλείει δρόμους ανάλογα με την κίνηση και τη ροή των τρακτέρ και των αγροτών. Επίσης πολλοί είναι οι αγρότες που θα φτάσουν και με τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ: «Λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας αγροτών η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ)».

Όλα τα μέτρα της Τροχαίας

Για τα ακριβή μέτρα τροχαίας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν ο επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου ανακοίνωσε:

«Όπως προανέφερε και η Εκπρόσωπος Τύπου, από το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».
Δημογλίδου: Αποφύγετε τις μετακινήσεις στους δρόμους

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας».



Ροη Ειδήσεων