Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΣυνεντεύξειςΑποκλειστική συνέντευξη στους Attica Times: Βανίτα Σωφρόνη, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής ΝΔ:...

Αποκλειστική συνέντευξη στους Attica Times: Βανίτα Σωφρόνη, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής ΝΔ: «Μεταμορφώσαμε ένα Γραφειοκρατικό και Απροσπέλαστο Κομματικό Όργανο σε Ζωντανό Πολιτικό Οργανισμό»

Σε μια τόσο μεγάλη περιοχή όπως η Ανατολική Αττική είναι ζωτικής σημασίας η ανάπτυξη δημόσιων έργων υποδομών όπως η ανακαίνιση του θαλασσίου μετώπου και η επέκταση του προαστιακού που βρίσκονται σε εξέλιξη και που με την σειρά τους θα αποτελέσουν πόλο έλξης νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή. «Έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος για την  προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πρόσφατα άλλωστε είδαμε, παρουσία του πρωθυπουργού, τα εγκαίνια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN στην Κερατέα», επισημαίνει η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατ. Αττικής. Υπολογίζεται μάλιστα ότι από την εν λόγω επένδυση θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας σημαντικάστην αύξηση της απασχόλησης στην Ανατολική Αττική.

Η Βανίτα Σωφρόνη, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας  στη συνέντευξη που παραχώρησε στους atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη, μιλάμεταξύ άλλων για τον ρόλο της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής ΝΔ στο πλαίσιο του εκλογικού συντονισμού των Ευρωεκλογών καθώς και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί κατά την διάρκεια της τρέχουσας θητείας της. «Οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε σε συνεργασία με τους υπουργούς της κυβέρνησής μας, αφορούν ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, αλλά και μεγάλα πολιτικά ζητήματα».    ​​

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας σας στη ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής, ποιες είναι οι βασικότερες δράσεις που έχετε αναλάβει;

Β.Σ.: Τα δύο τελευταία χρόνια της προεδρίας μου στη ΔΕΕΠ  είναι τελικά δύο χρόνια πολύ σημαντικών πολιτικών γεγονότων, με κορυφαία τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. «Τρέξαμε» λοιπόν με τους συνεργάτες μου, με τους προέδρους και τα μέλη των ΔΗΜΤΟ, με την ΟΝΝΕΔ, ώστε αφενός να λειτουργήσουμε το κομματικό μας όργανο με τρόπο ενωτικό και εξωστρεφή, αφετέρου να οργανωθούμε και να συντονιστούμε για να ανταπεξέλθουμε στις πολύμορφες εκλογικές απαιτήσεις.

Οι δράσεις μας λοιπόν αναπτύχθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκών πολιτικών εξελίξεων, με κυρίαρχο στόχο να επικοινωνήσουμε το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής στην τοπική μας κοινωνία. Ως εκ τούτου οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε σε συνεργασία με τους υπουργούς της κυβέρνησής μας, αφορούν ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, αλλά και μεγάλα πολιτικά ζητήματα όπως η εξωτερική πολιτική, η ασφάλεια,  η προστασία της οικογένειας και των γυναικών, ο ρόλος των ΟΤΑ, όπως και ως οφείλουμε δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Αυτά τα δύο χρόνια η ΔΕΕΠ έπαψε να είναι ένα γραφειοκρατικό και απροσπέλαστο κομματικό όργανο και μετασχηματίστηκε σε ένα ζωντανό πολιτικό οργανισμό που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και επαφή με την τοπική μας κοινωνία.

Ποια είναι τα σχέδια και οι προτεραιότητες που έχετε θέσει για το μέλλον της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής;

Β.Σ.: Έχουμε ήδη εκπονήσει το σχεδιασμό μας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές.   Είναι σε εξέλιξη λοιπόν η οργάνωση θεματικών εκδηλώσεων που θα αναδείξουν το κυβερνητικό έργο, το έργο και τις παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών μας στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και θα φωτίσουν τις πιο δυσανάγνωστες πτυχές του ρόλου της Ε.Ε και της ενεργητικής παρουσίας της χώρας μας στην Ευρώπη.

Επομένως, στο πλαίσιο τους εκλογικού συντονισμού για τις Ευρωεκλογές, ποια είναι η στρατηγική που ακολουθείτε για την ενίσχυση της συμμετοχής στον εκλογικό αγώνα;

Β.Σ.: Η συμμετοχή στον εκλογικό αγώνα είναι μια κατάκτηση στην Ανατολική Αττική. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα σπουδαία αποτελέσματα, στις εθνικές και τις περιφερειακές εκλογές. Αυτό δε σημαίνει ότι χαλαρώνουμε, σημαίνει όμως ότι διευρύνουμε τη στρατηγική μας προκειμένου να ενισχύσουμε και τη συμμετοχή του εκλογικού σώματος στις εκλογές. Θα επιχειρήσουμε να συνδέσουμε αυτά που συντελούνται στη χώρα μας με τις εξελίξεις στην Ε.Ε ώστε αφενός να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, αφετέρου να αντιπαρατεθούμε με τη λογική της χαλαρής ψήφου. Ό,τι συνδέεται με τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας απαιτεί τη συμμετοχή μας, απαιτεί αυστηρά κριτήρια επιλογής, ώστε η επόμενη ημέρα να είναι μια ημέρα κερδισμένη για τους πολίτες, για την πατρίδα μας, για τη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο, για την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και την ανάπτυξη.

Ποια είναι τα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής τόσο για τους πολίτες όσο και για τον επιχειρηματικό κόσμο;

Β.Σ.: Η Ανατολική Αττική είναι ένας τόπος που συνθέτει το μοναδικό θαλάσσιο μέτωπο, την ιστορία, τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τη δυνατότητα περαιτέρωεπενδύσεων στον βιομηχανικό τομέα. Οι τόσες πολλές επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, νομίζω ότι υπογραμμίζουν τα δυναμικά και πολύμορφα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του τόπου μας.

Για το λόγο αυτό ήδη η αναβάθμιση του θαλασσίου μετώπου είναι υπό εξέλιξη, καθώς και το έργο επέκτασης του προαστιακού. Έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος για την  προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πρόσφατα άλλωστε είδαμε, παρουσία του πρωθυπουργού, τα εγκαίνια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN στην Κερατέα.  

Ζητήματα που θα κινηθούν, με τη συμβολή και την εργατικότητα του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών, η διεύρυνση του συστήματος πολιτικής προστασίας και η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητα ζωής μας.



Ροη Ειδήσεων