Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΚεραμέως: Πάνω από 8.000 αιτήσεις από 62 χώρες για την επιστολική ψήφο...

Κεραμέως: Πάνω από 8.000 αιτήσεις από 62 χώρες για την επιστολική ψήφο σε 48 ώρες

«Η επιστολική ψήφος αφορά Έλληνες του εξωτερικού και Έλληνες του εσωτερικού, χωρίς κανέναν περιορισμό. Αν είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους μπορείς να ψηφίσεις μέσω επιστολικής ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Οι εγγραφές γίνονται μέχρι την 29η Απριλίου» επανέλαβε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Έχουμε ήδη πάνω από 8.000 αιτήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό, μέσα σε 48 ώρες. Αιτήσεις από 62 διαφορετικές χώρες. Εκλογείς από την Κένυα, το Καζακστάν, την Ανγκόλα, την Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν. Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων δυνατά, όπου κι αν βρίσκονται. Από κάθε γωνιά της γης» συμπλήρωσε η υπουργός, μιλώντας στο Mega.

Για την επιστολική ψήφο, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ακόμη τα εξής: Είναι μια αλλαγή, που στόχο έχει να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες, στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Να μην χρειάζεται να ταξιδέψουν, να μην χρειάζεται να πληρώσουν.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής άνοιξε δύο ημέρες πριν και ήδη έχουν συμπληρωθεί 8.000 αιτήσεις, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να μπει στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr, να συνδεθεί, να γίνει η ταυτοπροσωπία και στη συνέχεια να δηλώσει που θέλει να παραλάβει τον φάκελο της επιστολική ψήφου, που θα σταλεί τον Μάιο από το υπουργείο Εσωτερικών», είπε και σημείωσε ότι με σχετικά μήνυμα στο προσωπικό email γίνεται επιβεβαίωση της εγγραφής.



Ροη Ειδήσεων