Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι βρέθηκαν. Εκλογές θα γίνουν;

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι βρέθηκαν. Εκλογές θα γίνουν;

Καθοριστικές οι σημερινές ψηφοφορίες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα υπάρξει μάχη Κασσελάκη – Γεροβασίλη. Οι τρεις πόλοι που διαμορφώθηκαν στη συνεδριακή διαδικασία.

Στις ψηφοφορίες που θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται η περαιτέρω πορεία του κόμματος της αντιπολίτευσης που ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί.

Ενώ είναι δεδομένες οι δύο υποψηφιότητες για την προεδρία -ο Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη-, κάθε άλλο πάρα είναι ξεκάθαρο το «ΑΝ», το «ΠΟΤΕ» αλλά και το «ΠΩΣ» θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές που έχει ήδη προτείνει από την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα “εκλογικά” ερωτήματα

To «αν» θα γίνουν εκλογές είναι ίσως το πλέον κομβικό ζήτημα. Αφού αναμένεται να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση στο Συνέδριο υπογεγραμμένη από συνέδρους αλλά και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να μην διεξαχθεί διαδικασία εκλογής προέδρου. Σε περίπτωση που μια τέτοια πρόταση υπερψηφιστεί, θα αποτελεί απόφαση του κορυφαίου οργάνου του κόμματος που δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί.



Ροη Ειδήσεων