Πέμπτη 16 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤέμπη: Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία - Οι 58 ψυχές «ζητούν»...

Τέμπη: Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία – Οι 58 ψυχές «ζητούν» δικαίωση

Σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη - Έναν χρόνο μετά οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν δικαίωση - Έναν χρόνο μετά κανένας δεν ξεχνά το έγκλημα στην αιματοβαμμένη κοιλάδα των Τεμπών

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 23:21 η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62 συγκρούεται με εμπορική αμαξοστοιχία στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος του Ευαγγελισμού. Δεκάδες άτομα τραυματίζονται και 57 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ενώ ακόμα μια σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ο χρόνος σταματάει και ολόκληρη η Ελλάδα παγώνει. «Πάρε με όταν φτάσεις» και «Έφτασες;» είναι οι φράσεις που γίνονται το σύνθημα μιας ολόκληρης χώρας που δεν μπορεί να πιστέψει πώς έγινε ένα τέτοιο δυστύχημα, πώς δηλαδή τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και άνθρωποι που βρίσκονταν στα πρώτα τρία βαγόνια χάθηκαν. Τριάντα από τους 57 νεκρούς ήταν κάτω των 30 ετών και επέστρεφαν στα Πανεπιστήμιά τους.

Μετά τον βουβό πόνο και αφού οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων αποχαιρέτησαν τους ανθρώπους τους, ξεκίνησαν για να βρουν τον δρόμο για δικαίωση. Μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει. Και επειδή δεν εισακούστηκαν στις Αρχές του κράτους με δικά τους μέσα έχουν σκοπό να φτάσουν στην αλήθεια και να μην επιτρέψουν καμία συγκάλυψη του εγκλήματος.

Τι κι αν ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής παραιτήθηκε, τι κι αν έγινε εξεταστική επιτροπή, τι κι αν βάλαμε τον σταθμάρχη στη φυλακή να πληρώσει για το έγκλημα και τα λάθη χρόνων, οι πραγματικοί ένοχοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ και προσπάθησαν να κουκουλώσουν την αλήθεια. Οι έρευνες έληξαν μέσα σε λίγες ημέρες και το χειρότερο… ο χώρος μπαζώθηκε με άσφαλτο μέσα σε μια εβδομάδα. Τα τρένα μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή και έτσι οι έρευνες έκλεισαν χωρίς να απαντηθούν τα γιατί. Σοκάρει ότι υπολείμματα από σορούς ανθρώπων έμειναν κάτω από τα τσιμέντα ή μέσα στα αποσυρόμενα βαγόνια.

Οι γονείς και οι συγγενείς έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες για να ακουστούν και δεν σταμάτησαν ποτέ να ζητούν δικαίωση προσπαθώντας με κάθε τρόπο να την αποδείξουν. Και δίπλα τους έχουν όλη την Ελλάδα. Μπορεί τα περισσότερα μέσα να φρόντισαν να μην καλυφθεί το θέμα ωστόσο οι φωνές είναι χιλιάδες και όλες μαζί θα φέρουν τη λύτρωση για τις 58 ψυχές που μας κοιτούν πια από ψηλά.

#ΔΕΝΞΕΧΝΩ ΤΕΜΠΗ 28.02.2023



Ροη Ειδήσεων