Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΒουλή: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της Εξεταστικής - Ως τις 8...

Βουλή: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της Εξεταστικής – Ως τις 8 Μαρτίου πρέπει να κατατεθούν τα πορίσματα

Με την κατάθεση του Θάνου Πλεύρηολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών, εν μέσω εντάσεων και αποχωρήσεων. Πλέον, αναμένεται η Εξεταστική Επιτροπή να συγκληθεί ξανά στις 11 Μαρτίου, όταν και θα έχουν καταθέσει όλα τα κόμματα τα πορίσματα τους, τα οποία πρέπει να καταθέσουν έως τις 8 Μαρτίου.

Νωρίτερα, δεν έλειψαν οι εντάσεις της πλειοψηφίας με την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελ. Λύση, Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες. Αιτία της αποχώρησης είναι η άρνηση, όπως λένε, της πλειοψηφίας να ανοίξει τη λίστα των μαρτύρων. Από τη Νέα Δημοκρατία τονίζεται ότι υπάρχει η θέληση να διερευνηθεί σε βάθος η αλήθεια και να μη μείνει καμία σκιά, για αυτό και συνολικά εξετάστηκαν 37 μάρτυρες, και όλοι είναι μάρτυρες που πρότειναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από την εξεταστική επιτροπή προέκυψαν και σοβαρά στοιχεία. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποδείχθηκε από την εξέταση των μαρτύρων, όπως η σημασία και η τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας από μάρτυρες ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση.

Σαφώς, από την εξεταστική αναδείχθηκε η τοξικότητα, η δημαγωγία και η πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται. Αναδείχθηκαν ανίερες πολιτικές συμμαχίες, με συνεκτικές δυνάμεις τη συνωμοσιολογία-την πολιτική καπηλεία-τη ρητορική μίσους-τον ανορθολογισμό-την απροκάλυπτη επένδυση στη συντριβή και τον ανθρώπινο πόνο των συγγενών. Αναβίωσαν σ αυτήν την επιτροπή «ημέρες πάνω και κάτω πλατείας» -με όλα τα χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής: πολιτικά και λαϊκίστικα.



Ροη Ειδήσεων