Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΜπλόκο στα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία - Νέο ποινολόγιο

Μπλόκο στα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία – Νέο ποινολόγιο

Νέο σχέδιο από το υπουργείο παιδείας

Νέα μέτρα για να αποκλειστεί η χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας. Με αποβολή βρίσκονται αντιμέτωποι οι μαθητές εκείνοι οι οποίοι θα εκθέτουν συμμαθητές τους.

Με βάση το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Alpha, το Υπουργείο Παιδείας έχει στόχο να διακόψει στην χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σχολικό περιβάλλον προσπαθώντας να αντιμετωπίσει  τη χιονοστιβάδα περιστατικών σχολικού εκφοβισμού και ψηφιακής βίας.

Οι μαθητές που αναρτούν βίντεο στα οποία είτε γελοιοποιούν είτε κακοποιούν είτε προβληματίζουν και να φέρνουν σε δυσμενή θέση τους συμμαθητές τους θα αποβάλλονται. Το μπλόκο στα κινητά τηλέφωνα μέσα στα σχολεία δεν είναι κάτι νέο παρόλα αυτά ελάχιστα τηρείται από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατά παράβαση των υποδείξεων των καθηγητών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μέσα από τις καταγγελίες έχει αποδειχθεί πως τα κινητά τηλέφωνα είναι το κύριο εργαλείο για μεγάλη μερίδα μαθητών στην προσπάθειά τους να κάνουν επίδειξη ισχύος στο σχολείο.

Για αυτό τον λόγο, το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας μελετήσει τις επιτυχημένες προσπάθειες άλλων χωρών σε εκπαιδευτικές μονάδες δημιούργησε ένα «ποινολόγιο» με κλιμακούμενες ποινές ανάλογα με το παράπτωμα. Στοχοθετείται επίσης και η βελτίωση των  επιδόσεων των μαθητών.



Ροη Ειδήσεων