Πέμπτη 9 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΤουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες

Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες

Μεγάλη μάχη Ιμάμογλου - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ, συγκρούονται σήμερα για το δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε από τις 7 π.μ. στην ανατολική Τουρκία και θα ολοκληρωθεί στις 4 μ.μ. το απόγευμα, όμως σε μεγάλες πόλεις όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη και στο δυτικό τμήμα της χώρας οι κάλπες άνοιξαν μία ώρα αργότερα, και θα κλείσουν στις 5 μ.μ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται βέβαια στην αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης, όπου ο «σουλτάνος» φαίνεται να έχει επικεντρωθεί, με τον υποψήφιο του Κουρούμ να παραμένει σε δεύτερο ρόλο.

Παρά το προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ερντογάν έχει δώσει μεγάλο βάρος στην Κωνσταντινούπολη καθώς έκανε και μία προσευχή στην Αγία Σοφία.

Παρόλα αυτά, η εικόνα αυτή είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί, αφού ακόμα και μυστικές δημοσκοπήσεις από εταιρίες κοντά στο AKP έδειχναν ακόμη και 7 μονάδες διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη νίκη του στις εκλογές θέλει να «αλώσει» και τη Κωνσταντινούπολη και για λόγους πολιτικού γοήτρου βεβαίως, παρόλα αυτά μία νέα νίκη του Ιμάμογλου, ίσως του ανοίξει τον δρόμο για να γίνει ο αντίπαλος του Ερντογάν και νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης και για τις προεδρικές εκλογές.



Ροη Ειδήσεων