Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΗ αποκατάσταση της Political στον Ιωάννη Χρυσοσπάθη

Η αποκατάσταση της Political στον Ιωάννη Χρυσοσπάθη

Πηγή: POLITICAL

Ακολουθεί η αποκατάσταση της Political στον Ιωάννη Χρυσοσπάθη και η ανάκληση των δημοσιευμάτων:

«ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ»

«Σε δημοσιεύματα της εφημερίδας Political, είχαμε αναφερθεί στον κ. Ιωάννη Χρυσοσπάθη και σε εταιρείες συμφερόντων του. Ειδικότερα είχε γίνει αναφορά στο πρόσωπό του και στις εταιρείες του στα υπ’ αρ. 698/5&6-08-2023, 700/09-08-2023 & 702/11-08-2023 , 703/12&13-08-2023, 731/21-09-2023, 757/26-10-2023, 758/27-10-2023, 759/29-10-2023, 770/14-11-2023, 771/15-11-2023,  773/17-11-2023 και 774/19-11-2023 φύλλα της εφημερίδος. Ο κ. Ιωάννης Χρυσοσπάθης έθεσε στη διάθεσή μας στοιχεία σχετικά με τα δημοσιεύματα αυτά όσον αφορά το πρόσωπό του και τις εταιρείες του και με δεδομένο αυτό, βάσει των  νεότερων στοιχείων που  ετέθησαν υπόψη  της διεύθυνσης της εφημερίδας και τα οποία αρχικώς δεν μπορούσαμε να έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να  τα αναδείξουμε,

η  «Political» τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δηλώνει ότι ουδόλως βεβαίως υιοθέτησε ή υιοθετεί ως αληθείς τους αναφερόμενους στον κ. Ιωάννη Χρυσοσπάθη και τις εταιρείες του σχετικούς ισχυρισμούς και καταγγελίες προσώπων τρίτων ως προς αυτόν, την αξιοπιστία ή μη των οποίων δεν ήταν δυνατόν  να ελέγξουμε. Ο Ιωάννης Χρυσοσπάθης αρνείτο και εξακολουθητικά αρνείται κατηγορηματικά ως αναληθή και δυσφημιστικά τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του, τα οποία θεωρεί ότι δολίως και αθεμίτως περιήλθαν στην εφημερίδα μας επί σκοπώ βλάβης αυτού και των εταιρειών του. Από τα στοιχεία που μας τέθηκαν υπόψη, μπορούμε να εκφράζουμε το συμπέρασμα, ότι δεν είχε σχέση άμεση ή έμμεση με τα θέματα που πραγματεύτηκαν τα δημοσιεύματα, καθώς δεν γνωρίζουμε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο πέραν των καταγγελιών και όσων δεδομένων διαλαμβάνονται στη Διαύγεια, ώστε να προκύπτει η εμπλοκή και συμμετοχή του σε μη σύννομες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις προς λήψη δημοσίων έργων εκ μέρους  των εταιρειών του. Συνεπεία αυτών η «Political»  θεωρεί υποχρέωσή της καλόπιστα να ανακαλέσει και ανασκευάσει τις αναφορές αυτές και τους χαρακτηρισμούς που έθιξαν την τιμή και την υπόληψη του κ. Ιωάννη Χρυσοσπάθη και των εταιρειών συμφερόντων του.

Όσον αφορά στη φωτογραφία του κ. Ιωάννη Χρυσοσπάθη που δημοσιεύθηκε σε κάποια εκ των ως άνω δημοσιευμάτων της «Political», διευκρινίζουμε  ότι αυτή ελήφθη από προγενέστερη δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα της Χαλκίδος, στην οποία εμφανιζόταν ο κ. Χρυσοσπάθης κατά την υπογραφή σύμβασης, μαζί με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Χαλκιδέων. Η «Political» εκφράζει την ειλικρινή της λύπη για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη υπέστη ο κ. Ιωάννης Χρυσοσπάθης και οι εταιρείες του Ομίλου του από  οποιαδήποτε ανακρίβεια αθέλητα παρεισέφρησε στα δημοσιεύματα  και βεβαιώνει ότι  τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν αναπαρήγαγαν δημοσιογραφικές πληροφορίες που περιήλθαν στον συντάκτη και  σε καμία περίπτωση δεν δημοσιεύτηκαν με την πρόθεση να προσβάλουν την προσωπικότητα και δη τη τιμή και την υπόληψη του κ. Ιωάννη Χρυσοσπάθη. Η «Political.gr.» δεσμεύεται να προβαίνει σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών της πριν δημοσιεύσει οποιαδήποτε αναφορά για τον κ. Ιωάννη Χρυσοσπάθη και τις εταιρείες του Ομίλου του και να προηγείται οποιασδήποτε δημοσιεύσεως επικοινωνία με τον ίδιο προσωπικά. Τέλος, σε σχέση με τα αναφερόμενα για τις Δικηγόρους Αθηνών Μαρία Κλαπαδάκη-Βογιατζόγλου και Γεωργία Αναστασία Βογιατζόγλου, στα δημοσιεύματα των υπ΄ αριθμούς 759/28-29.10.2023 και 774/18.11.2023 των φύλλων της «Political.gr.», δηλώνουμε ότι τα αναφερόμενα προήλθαν από τις ίδιες, όπως αποδείχθηκε, αναξιόπιστες πηγές, που σκοπό είχαν να βλάψουν τον Ιωάννη Χρυσοσπάθηκαι τις εταιρείες του Ομίλου του, και τα ανακαλούμε στο σύνολό τους, γνωρίζονταςστο αναγνωστικό κοινό τα εξής που μας έγιναν γνωστά: Ως προς την κ. Μαρία Κλαπαδάκη-Βογιατζόγλου, ουδέποτε υπήρξε νομικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου ή της Περιφέρειας Αττικής. Ως προς την κ. Γεωργία Αναστασία Βογιατζόγλου, προσελήφθη στην Περιφέρεια Αττικής μόλις προ ενός έτους, κατόπιν σχετικής προκήρυξης μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μάλιστα με ιδιαίτερα απαιτητικά κριτήρια, για την πλήρωση, μεταξύ άλλων, της θέσης Δικηγόρου στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη και Συλλογικών Οργάνων».

 



Ροη Ειδήσεων