Τετάρτη 1 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΚυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Η ατζέντα των συζητήσεων

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι συζητήσεις των ηγετών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτό το διήμερο θα επικεντρωθούν σε θέματα Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή (θα συζητηθούν η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα αλλά και η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ) αλλά και στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ στην ατζέντα της συνόδου κορυφής

Στις Βρυξέλλες προσέρχονται σήμερα το απόγευμα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για ένα διήμερο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και την εύφλεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, μετά τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα , η πρώτη ημέρα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Μετά την καθιερωμένη συζήτηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν, κατά τη διάρκεια του δείπνου, όλα τα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική.



Ροη Ειδήσεων