Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣπαρτιάτες υπό διάλυση: Δημητροκάλλης και Μανούσος ανεξαρτητοποιούνται

Σπαρτιάτες υπό διάλυση: Δημητροκάλλης και Μανούσος ανεξαρτητοποιούνται

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής των Σπαρτιατών, Γιάννης Δημητροκάλλης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Νωρίτερα προηγήθηκε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Μανούσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε νωρίτερα ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος για εξαπάτηση των εκλογέων, αλλά και του έγκλειστου στη φυλακή Ηλία Κασιδιάρη, για ηθική αυτουργία. Η Εισαγγελέας κα Αδειλίνη στην παραγγελία της, δεν περιλαμβάνει τον αρχηγό του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για για «έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του, που παραπέμπουν σε “Greek Mafia και Don Korleone”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ. Μανούσου

«Αξιότιμε κ. Τασούλα,
Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.
Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.
Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.»

4 Απριλίου 2024
Γεώργιος Μανούσος
Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών



Ροη Ειδήσεων