Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Θερμή εισβολή φέρνει ο Ιούνιος - 35άρια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Θερμή εισβολή φέρνει ο Ιούνιος – 35άρια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Ο Ιούνιος έρχεται σε λίγες ημέρες, φέρνοντας άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί τις επόμενες ημέρες ο καιρός να είναι άστατος, ωστόσο το Σαββατοκύριακο το σκηνικό αλλάζει λόγω θερμής εισβολής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Μαρουσάκης: Θερμή αέρια μάζα προσεγγίζει τη χώρα μας το Σάββατο

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε ότι θερμή αέρια μάζα θα προσεγγίσει τη χώρα μας το Σάββατο, από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Καλλιάνος: Την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C

Για «θερμή εισβολή» έκανε λόγο και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η οποία θα αρχίσει από την Κυριακή. «Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή, όμως, θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C, με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η διάρκεια της θερμής εισβολής.

Ο κ. Καλλιάνος δημοσίευσε, μάλιστα, ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στην Αθήνα:

  • Τετάρτη 29/5: 29°C
  • Πέμπτη 30/5: 28°C
  • Παρασκευή 31/5: 28°C
  • Σάββατο 1/6: 30-31°C (με επιφύλαξη)
  • Κυριακή 2/6: 33-34°C (με επιφύλαξη)
  • Δευτέρα 3/6: 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

«Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχει ρίσκο, γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη “με επιφύλαξη” ή “με μεγάλη επιφύλαξη”», τόνισε.



Ροη Ειδήσεων