Σταφυλόκοκκος βρέθηκε τελικά στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε αρκετούς μαθητές στη Λαμία. Η ΕΡΤ αναφέρει πως στα δείγματα από τη Λαμία που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη.
Το βακτήριο εντοπίστηκε σε σε δέκα δείγματα φαγητού, κάτι που σημαίνει πως η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται. Μόλυνση από το βακτήριο προκαλείται συνήθως λόγω των ανθυγιεινών τρόπων χειρισμού των τροφίμων καθώς κάποιος υπάλληλος είχε τον ιό και έπιασε το φαγητό με γυμνά χέρια.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταφυλόκοκκος είναι ένα βακτήριο ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν καταστρέφεται εύκολα με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος. Ο Σταφυλόκοκκος πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και τα συμπτώματα που προκαλεί είναι έντονος πόνος στην κοιλιά, εμετός,ναυτία και διάρροια.