Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΦολέγανδρος: Πέντε τραυματίες μετά από πρόσκρουση πλοίου στο φανάρι του λιμανιού -...

Φολέγανδρος: Πέντε τραυματίες μετά από πρόσκρουση πλοίου στο φανάρι του λιμανιού – Τι λέει τραυματίας στο Attica Times

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν τρία μέλη πληρώματος και δύο επιβάτες το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, καθώς το πλοίο Σαονησος προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού.

Το πλοίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Σύρου και πέρασε από Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, ενώ ήταν προγραμματισμένο μετά τη Φολέγανδρο να πάει σε Θηρασιά, Θήρα και Ανάφη, ωστόσο λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως 7-8 μποφόρ προσέκρουσε στο φανάρι κατά της διαδικασία της πρόσδεσης.

Στο πλοίο επέβαιναν 53 άτομα από τους οποίους τα 29 ήταν μέλη του πληρώματος.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αεροδιακομιδης από το ΕΚΑΒ για τους 5 τραυματίες που επέβαιναν στο πλοίο Σαόνησος κατά . Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο super puma βρίσκεται ήδη στο νησί, για να παραλάβει τους πρώτους τραυματίες και να τους διακομίσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Στη συνέχεια θα επιστρέψει για να παραλάβει και τους άλλους δυο. Στη Σαντορίνη, θα υποβληθούν σε απεικονιστικες εξετάσεις.

Ενδεικτικά είναι τα όσα ανέφερε στο Attica times μέλος του πληρώματος”Δέκα λεπτά πριν δέσουμε ακουγεται ένας δυνατός θόρυβος και τραντάχτηκε όλο το πλοίο, εγώ εκείνη την στιγμή πέφτω με το κεφάλι κάτω και χτυπάω.Είδα ότι έτρεχαν αίματα. Άκουσα και για άλλους δύο επιβάτες ότι τραυματίστηκαν. Είχε αέρα κατά την διάρκεια όλου του ταξιδιού. Τώρα βρίσκομαι στο κέντρο υγείας. Μου έγιναν δέκα ραμματα στο κεφάλι”

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, άλλο αεροσκάφος πιθανόν Σινουκ, θα τους παραλάβει από τη Σαντορίνη για να διακομιστούν στο Θριάσιο.



Ροη Ειδήσεων