Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΑνασχηματισμός προ των πυλών: Οι σκέψεις του Πρωθυπουργού για το νέο σχήμα

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Οι σκέψεις του Πρωθυπουργού για το νέο σχήμα

Ρόλο ρυθμιστή φαίνεται να είχαν τα αποτελέσματα της κάλπης σε Μαξίμου και Πειραιώς και αρχίζουν πλέον να πιέζουν τα ερωτήματα και τα σενάρια του ανασχηματισμού, όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με τη στήλη, ενισχύεται το σενάριο που θέλει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώνονται άμεσα, εντός 24ώρων.

Θα πρόκειται, πάντα σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, για έναν δομικό ανασχηματισμό με αλλαγές και στο πρωθυπουργικό επιτελείο και θα σηματοδοτεί την είσοδο στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα βουλευτών που προέρχονται από τις πιο «δύσκολες» περιοχές για τη ΝΔ.

Όσον αφορά τα ονόματα, φήμες μιλούν για αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών, με μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στη Ζαλόκωστα και επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες φήμες θέλουν το Οικονομικών να αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Μάκης Βορίδης, ενώ κάποια ουσιαστική θέση αναζητείται για τον Άκη Σκέρτσο.

Ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, είναι ο Νίκος Δένδιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Λίνα Μενδώνη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Παύλος Μαρινάκης. Εκτός σχήματος ίσως μείνουν ο Κώστας Σκρέκας, ο Γιάννης Βρούτσης αλλά και η Νίκη Κεραμέως.



Ροη Ειδήσεων