Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΑθανάσιος Εξαδάκτυλος στους Attica Times: «Στόχος μου η οικονομική ενίσχυση του Εθνικού...

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στους Attica Times: «Στόχος μου η οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων»

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με έντονη επιστημονική δραστηριότητα, μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη στους Atticatimes.gr μιλά μεταξύ άλλων για τους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος. «Στόχος μου είναι η οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Γνωρίζω σε βάθος τα συστήματα υγείας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω της καθημερινής συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μου με ιατρικούς συλλόγους από όλη την Ευρώπη».

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές και γιατί κάποιος να σας ψηφίσει;

Α.Ε.: Πιστεύω πως οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών για την Υγεία. Αυτές οι πολιτικές θα διαμορφώνονται στο εξής από την Ε.Ε. για αυτό τον λόγο, μεταξύ άλλων, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος.

Η εμπειρία μου στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και ως γιατρού επί σειρά δεκαετιών καθώς και η διοικητική εμπειρία από τη θέση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων με καθιστούν κατάλληλο για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα.

Πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να συμβάλετε στα θέματα υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της υγείας αν εκλεγείτε;

Α.Ε.: Στόχος μου είναι η οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Γνωρίζω σε βάθος τα συστήματα υγείας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω της καθημερινής συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μου με ιατρικούς συλλόγους από όλη την Ευρώπη. Με αποτέλεσμα να είμαι σε θέση να διαπραγματευτώ με τους εταίρους μας σε ότι αφορά την Υγεία και να επιτύχω επιθυμητά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Πώς πιστεύετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να βελτιώσει τη συντονισμένη δράση της στην επόμενη πανδημία, λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα από την αντιμετώπιση του κορονοϊού;

Α.Ε.: Πιστεύω ότι οι πολλές τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ε.Ε. στην αρχή της πανδημίας είναι πλέον παρελθόν. Είμαστε σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο νέας πανδημίας ώστε να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά σε συνεργασία με τους εταίρους μας.

Πώς πιστεύετε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να βοηθήσει τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν την γήρανση του πληθυσμού;

Α.Ε.: Πιστεύω, ότι για την επίλυση του δημογραφικού χρειάζονται πολυεπίπεδα μέτρα και κίνητρα καθώς και εγγυήσεις προς τα νέα ζευγάρια, που θέλουν να γίνουν γονείς. Από την επίλυση προβλημάτων όπως η ανεργία και η αδυναμία εύρεσης οικονομικής στέγασης μέχρι την θέσπιση φορολογικών ελαφρύνσεων, επιδοτήσεων για τη φροντίδα των παιδιών και στήριξη των μητέρων που εργάζονται ή σπουδάζουν, θα πρέπει να καλύψουμε όλα τα κενά. Η Ε.Ε. μπορεί και πρέπει να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην στήριξη τέτοιων κινήσεων από τα κράτη μέλη.



Ροη Ειδήσεων