Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΈρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και...

Έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού για την φωτια στην Ύδρα

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Οι χειρισμοί πυροσβεστικής και λιμενικού στην υπόθεση των ερευνών που αφορούν την πυρκαγιά που ξεσπασε στο δάσος της Ύδρας οδήγησαν την εισαγγελία Πειραιά να διατάξει προκαταρκτική έρευνα .

Την έρευνα ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σκοπός αυτής σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ που μιλούν στο Attica times είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξαν παραλείψεις ή λάθη για παράδειγμα όσον αφορά στον χειρισμό της παρέας από το Καζακστάν που είχε ναυλώσει για μία εβδομάδα το σκάφος και έφυγαν για την πατρίδα τους έχοντας δώσει μόνο μία προφορική κατάθεση εν πλώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

 



Ροη Ειδήσεων