Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚηφισιά: Σε εξέλιξη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο, καίει φελιζόλ και...

Κηφισιά: Σε εξέλιξη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο, καίει φελιζόλ και πλαστικά, επιχειρεί ελικόπτερο Erickson

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών στην Κηφισιά για να περιορίσουν τη φωτιά με άμεσο στόχο αυτή την ώρα να μην επεκταθεί σε παρακείμενη επιχείρηση, στην οποία, ωστόσο, έχουν ήδη προκληθεί μικρές ζημιές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κρίσιμο είναι το επόμενο δίωρο, αφού στο διάστημα αυτό οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να τιθασσεύσουν τις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πμευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η φωτιά ξέσπασε μετά από μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το εργοστάσιο, ενώ ο συναγερμός σήμανε σε δύο επίπεδα: Αφενός στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση, αφετέρου στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των πολιτών προκειμενου να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σύννεφο του καπνού έγινε ορατό μέσα σε λίγη ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε μεγάλη περιοχή. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που απέκλεισαν την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων.

Νωρίτερα η κ. Γκάγκα μέσω δηλώσεών της στον Alpha επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε νωρίτερα το μεσημέρι μήνυμα 112, ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα» επισημαίνεται στο μήνυμα.



Ροη Ειδήσεων