Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜεγάλη φωτιά στη Σταμάτα: Κάηκαν σπίτια, μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα: Κάηκαν σπίτια, μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σταμάτα Αττικής. Για την πυρκαγιά έχουν σταλεί 4 μηνύματα από το 112 στους πολίτες ενώ έχουν καεί και σπίτια.

Τα τέσσερα μηνύματα από το 112

  • Το πρώτο καλούσε σε ετοιμότητα τους κατοίκους
  • Το δεύτερο από Αμυγδαλέζα να πάνε προς πλατεία Σταμάτας μέσω λεωφόρου Σταμάτας
  • Το τρίτο από Γαλήνη προς Δροσιά μέσω λεωφόρο Σταματάς
  • Και το τέταρτο για Ροδόπολη προς λεωφόρο Σταμάτας προς Δροσιά

Στη φωτιά στην Σταμάτα επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται διαρκώς. Στο σημείο έχουν φτάσει για να συνδράμουν στην κατάσβεση χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Από την Πυροσβεστική χαρακτηρίζουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Σταμάτα πολύ επικίνδυνη. Είναι σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια.

Φωτιά στη Σταμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ ανέφερε πως η αστυνομία δίνει οδηγίες στους κατοίκους των περιοχών να μετακινηθούν προς την Εθνική Οδό και την Κηφισιά

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής της με τγν Λ. Κωνσταντινουπόλεως στον Αγιο Στέφανο.
Επιπλέον διενεργείται εκτροπή: Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα στην περιοχή της Σταμάτας.
Επιπλέον διενεργείται εκτροπή: Χελμού και Μαραθώνος και Διονύσου στον Αγιο Πέτρο προς Πεντέλη.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για την Σταμάτα

Στις 16:55 εστάλη νέοι μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής που καίει η πυρκαγιά ζητώντας από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Αμυγδαλέζα Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω στη Λ. Σταμάτας προς την Πλατεία Σταμάτας.

Στις 17:15 περίπου εστάλη νέο 112 στην περιοχή της Σταμάτας αναφέροντας «Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Γαλήνη #Σταμάτας απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου #Σταμάτας προς #Δροσιά ».

Στις 17:20 περίπου στα κινητά των κατοίκων της περιοχής ήχησε ξανά το 112. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ροδόπολης Αττικής απομακρυνθείτε μέσω Λ. Σταμάτας προς Δροσιά».

Στις 17:45 εστάλη μήνυμα από το 112 και για την περιοχή του Διονύσου. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου. Αν βρίσκεται στην περιοχή παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Νωρίτερα οι κάτοικοι της περιοχής είχαν λάβει sms απο το 112 για να είναι σε ετοιμότητα.



Ροη Ειδήσεων