Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΜεγάλη κινητοποίηση στα παραγωγικά υπουργεία -Ποια νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή την ερχόμενη...

Μεγάλη κινητοποίηση στα παραγωγικά υπουργεία -Ποια νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα

Η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς της, παρά την καλοκαιρινή χαλάρωση, μετά τη συνάντηση του ανώτατου κομματικού οργάνου της ΝΔ, όπου οι βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες και κριτική σε κυβερνητικές επιλογές.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρεί στενή επικοινωνία με τις τοπικές οργανώσεις και τη νεολαία, για να παραμένει σε επαφή με την κομματική βάση. Μετά τις ευρωεκλογές, έγινε σαφές ότι χρειάζεται καλύτερη κατανόηση των κοινωνικών αναγκών. Σύμφωνα με κυβερνητικό συνεργάτη, πρέπει να είναι σε εγρήγορση για την έγκαιρη διόρθωση λαθών, με έμφαση στην καθημερινότητα. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει ο κίνδυνος εσφαλμένων κινήσεων.

Στο ίδιο πνεύμα, οι υπουργοί αυξάνουν τις δραστηριότητές τους. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αρμόδιος για την Ανάπτυξη, ενισχύει τις επαφές του με την αγορά, ενώ αυξάνει τα πρόστιμα για παραβάσεις ελέγχου τιμών, ζητώντας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εστιάσει στις πολυεθνικές. Η Νίκη Κεραμέως, νέα υπουργός Εργασίας, επισκέφθηκε το υπουργείο και το e-ΕΦΚΑ, καλώντας τους εργαζόμενους να μοιραστούν προτάσεις για βελτιώσεις.

Ακολουθεί μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να συζητείται στη Βουλή τη Δευτέρα, ενώ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων θα συζητηθεί την Πέμπτη. Τέλος, το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα ποινών.



Ροη Ειδήσεων