Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣεραφίνα Αβραμίδου, Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ: Θα αγωνιστώ για την δημιουργία θέσης Επιτρόπου...

Σεραφίνα Αβραμίδου, Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ: Θα αγωνιστώ για την δημιουργία θέσης Επιτρόπου για τα ζώα στην ΕΕ

H Σεραφίνα Αβραμίδου, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει MBA in Marketing Communications, καθώς και Μεταπτυχιακό «Θεσμοί Κοινωνικής Ευθύνης και Κοινωνική Αλληλεγγύη».

Μετά από πάνω από είκοσι χρόνια εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς, ένα σημαντικό γεγονός άλλαξε την οπτική της και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στην προσφορά προς όλους που έχουν ανάγκη, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη βοήθεια των ζώων. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη στους Atticatimes.gr μιλά μεταξύ άλλων για τις προτεραιότητες που θα έχει αν εκλεγεί.

«Η πολιτική ατζέντα για τα ζώα είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο πως φερόμαστε στα ζώα μας. Δεν είναι μόνο τα ζώα συντροφιάς. Είναι τα αδέσποτα. Είναι τα καταφύγια. Είναι η κακοποίηση των ζώων. Είναι το παράνομο εμπόριο ζώων. Είναι η χρήση ζώων για πειράματα. Είναι η προστασία των άγριων ζώων. Είναι οι όροι υγιούς εκτροφής και η προστασία των παραγωγικών ζώων κατά τη μεταφορά τους. Είναι οι όροι αναπαραγωγής τους. Και μιλάμε και για τα ζώα της θάλασσας, της γης, του αέρα. Όλα αυτά οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη μας στη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα. Όλα αυτά περνάνε και από το Ευρωκοινοβούλιο».

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές και γιατί κάποιος να σας ψηφίσει;

Σ.Α.: Η πραγματικά τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετέχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, νομίζω αντικατοπτρίζει αυτό που με συνέπεια έχω υπηρετήσει τα τελευταία 30 χρόνια: τη βελτίωση των συνθηκών ευζωίας των ζώων και την δημιουργία συνθηκών ενσυναίσθησης και σεβασμού για τα δικαιώματά τους.

Ως εθελόντρια για σχεδόν 30 χρόνια συμβάλλω στη βελτίωση των παραπάνω.
Από το 2016, ως εργαζόμενη στην Animal Action Greece, εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Eurogroup for Animals στις Βρυξέλλες.

Ως Δημοτική Σύμβουλος και ως Εντεταλμένη Σύμβουλος για τα ζώα στο Δήμο Αθηναίων δημιουργήσαμε το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο, το «Καταφύγιο του Σωκράτη» ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων, 5 πάρκα για δεσποζόμενους σκύλους, ευρύ δίκτυο ταϊστρών, ποτιστρών, σπιτιών για αδέσποτες γάτες, μητρώο εθελοντών με περισσότερες από 1500 εγγραφές, ενώ έγιναν περισσότερες από 1.600 υιοθεσίες σκύλων και 250 γατών.

Επίσης, από το 2021 είμαι καθηγήτρια (pro bono) στο Zero Stray Academy, την πρώτη Ακαδημία που εκπαιδεύει τους δήμους της χώρας, για την πρόληψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οπότε, αν αγαπάτε τα ζώα, ψηφίστε εσείς για αυτά!

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε;

Σ.Α.: Η πολιτική ατζέντα για τα ζώα είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο πως φερόμαστε στα ζώα μας. Δεν είναι μόνο τα ζώα συντροφιάς. Είναι τα αδέσποτα. Είναι τα καταφύγια. Είναι η κακοποίηση των ζώων. Είναι το παράνομο εμπόριο ζώων. Είναι η χρήση ζώων για πειράματα. Είναι η προστασία των άγριων ζώων. Είναι οι όροι υγιούς εκτροφής και η προστασία των παραγωγικών ζώων κατά τη μεταφορά τους. Είναι οι όροι αναπαραγωγής τους. Και μιλάμε και για τα ζώα της θάλασσας, της γης, του αέρα. Όλα αυτά οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη μας στη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα. Όλα αυτά περνάνε και από το Ευρωκοινοβούλιο. Γι’αυτό θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία του Eurogroup for Animals αλλά και άλλων οργανισμών, να θέσουν ψηλά στην ατζέντα την ανάγκη δημιουργίας θέσης Επιτρόπου για τα Ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι για το οποίο θα αγωνιστώ και εγώ αν εκλεγώ.

Πώς προτίθεστε να προωθήσετε την προστασία των ζώων και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτά τα θέματα στην Ευρώπη;

Σ.Α.: Έχω ήδη αρχίσει. Ως υποψήφια Ευρωβουλευτής, έχω προσυπογράψει τις 10 δεσμεύσεις του Eurogroup for Animals. Αφορούν μια ευρεία γκάμα ζητημάτων ευζωίας όλων των ζώων που έχει να κάνει με τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς, των άγριων ζώων, τις συνθήκες παραγωγής και μεταφοράς των ζώων μέχρι και την υιοθέτησης θέσης Επιτρόπου για τα ζώα. Με την ευκαιρία καλώ και όλες και όλους του συνυποψηφίους μου να τις υπογράψουν εδώ https://www.eurogroupforanimals.org/el/psifos-yper-ton-zoon

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις σήμερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Σ.Α.: Κάθε εποχή έχει τις δικές της προκλήσεις. Στις μέρες μας, όταν ο πόλεμος έχει φτάσει και πάλι στις πύλες της Ευρώπης, κατανοεί κανείς ότι το μείζον είναι να κρατηθεί η Ευρώπη ενωμένη. Πρόκληση ασφαλώς είναι και το δημογραφικό, πρόκληση ασφαλώς είναι και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των σύγχρονων τεχνολογιών, πρόκληση ασφαλώς είναι και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο οφείλουμε να προσεγγίσουμε αυτά τα ζητήματα. Υπάρχει ο υπεύθυνος τρόπος. Και υπάρχει και ο εύκολος τρόπος. Υπάρχει ο τρόπος της σκληρής δουλειάς και υπάρχει και ο τρόπος της φυγοπονίας και του λαϊκισμού. Εμείς οφείλουμε να είμαστε εγγυητές της κοινής παρακαταθήκης των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων της Ευρώπης. Να μην υποκύψουμε στις σειρήνες των εύκολων λύσεων του λαϊκισμού. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη και τον κόσμο, λοιπόν, όπου η σταθερότητα είναι υψίστης σημασίας, η ψήφος ευθύνης είναι επιβεβλημένη. Και αυτομάτως αυτό υπονοεί ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, το πραγματικά ευρωπαϊκό κόμμα. Και μη ξεχάσετε και ένα σταυρό στην πρώτη του ψηφοδελτίου!



Ροη Ειδήσεων