Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα έργα ενταγμένα στο ΠΠΑ 2021 - 2025

Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα έργα ενταγμένα στο ΠΠΑ 2021 – 2025

Της Δάφνης Γρηγοριάδη, Οικονομικής Αναλύτριας

10 μεγάλα έργα άνω των 158 εκατ. ευρώ με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ενίσχυση της αειφορίας εντάσσονται μεταξύ άλλων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Αττικής 2021 -2025.

Συνολικά τα ενταγμένα έργα στο ΠΠΑ ανέρχονται σε 150 και ξεπερνούν τα 433 εκατ. ευρώ. Εκ των οποίων τα έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής μάλιστα έχει προκηρύξει και σχετικό διαγωνισμό για την πρόσληψη τουλάχιστον δέκα στελεχών-συμβούλων για 2 χρόνια για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, οι οποίοι θα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο στην συγγραφή των τευχών δημοπράτησης των έργων. Η σύμβαση των συμβούλων θα χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας

Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί άλλο ένα κύριο άξονα του ΠΠΑ, με έργα που θα συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων και στην αύξηση της ασφάλειας των οδηγών όπως την συντήρηση και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την συντήρηση ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης, επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα της 24/25/11/19 στην τοπική κοινότητα Κινέτας.

Έμφαση και στην Αειφορία

Μεταξύ των έργων που θα υλοποιηθούν είναι: Η ανάπλαση και αξιοποίηση αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων Φυλής – Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου και πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μελέτη κατασκευή βιοκλιματικού διατηρητέου κινηματογράφου και υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Η υλοποίηση των εν λόγω έργων της Περιφέρειας Αττικής θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των υποδομών θα μειώσει τα ατυχήματα και τα συναφή κόστη, ενώ τα περιβαλλοντικά έργα θα προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη και θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι επενδύσεις αυτές θα προσελκύσουν νέες επιχειρήσεις και τουρισμό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την οικονομία.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα ενταγμένα έργα:

 

 

 



Ροη Ειδήσεων