Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Νότιου Τομέα ΑθηνώνΆλιμος: Υπογράφηκε παρουσία του Πρωθυπουργού η σύμβαση για το εμβληματικό έργο «Αθηναϊκή...

Άλιμος: Υπογράφηκε παρουσία του Πρωθυπουργού η σύμβαση για το εμβληματικό έργο «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος».

Την τιμητική του είχε ο Άλιμος και ο Δημοτικός του κινηματογράφος, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, καθώς στο Cine Άλιμος παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος».

Στο πλαίσιο της σύμβασης, θα υλοποιηθεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, ο ενοποιημένος ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων, που θα ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα από το Μοσχάτο μέχρι τη Βουλιαγμένη.

Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων: «Σε συνεργασία με όλους τους Δήμους θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι η ανάπτυξη η οποία προκαλείται από την Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι μία ανάπτυξη η οποία δεν θα είναι εις βάρος των κατοίκων της περιοχής και ότι όλα τα συνοδά και υποστηρικτικά έργα θα συμβάλουν στη συνολική ανάδειξη του παράκτιου μετώπου, προς όφελος όλων των πολιτών και πρωτίστως των μόνιμων κατοίκων των παράκτιων Δήμων.»

Ως ένα «εμβληματικό έργο, που αποτελεί όραμα δεκαετιών και αλλάζει την εικόνα της Αττικής» χαρακτήρισε την κατασκευή του περιπάτου ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι μέχρι το φθινόπωρο του 2025 θα παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες ένας αναβαθμισμένος, ελεύθερος δημόσιος χώρος, που θα αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της περιοχής, θα αναβαθμίσει την καθημερινή ζωή και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και το «πράσινο αποτύπωμα» της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Αλίμου είπε κατά τον χαιρετισμό του: «Σ’ εμάς, ως τοπικές αρχές εναπόκειται η ευθύνη να φτιάξουμε περισσότερους πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους μέσα στις πόλεις μας και να έρθουν να κουμπώσουν πάνω σε αυτόν το μεγάλο παραλιακό κορμό. Είναι κάτι που το έχει κάνει ήδη η Γλυφάδα και ξεκινάει να το κάνει ο Δήμος Αλίμου με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι στο σχεδιασμό να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.»

Στο Cine Άλιμος παρευρέθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι βουλευτές Γιάννης Καλλιάνος και Διονύσης Χατζηδάκης, οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης, Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κ.ά. .



Ροη Ειδήσεων