Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εκδήλωση, όπως και ολόκληρη η διοργάνωση, θα μεταδοθεί από τα κανάλια της ΕΡΤ.

Η μεγαλοπρεπής τελετή έχει οργανωθεί με μυστικότητα, αλλά υπάρχουν πολλές διαρροές που αναφέρουν συμμετοχές καλλιτεχνών όπως η Άγια Νακαμούρα, η Λέιντι Γκάγκα και η Σελίν Ντιόν, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 3 ώρες και 45 λεπτά, με δραστηριότητες που θα εκτείνονται κατά μήκος των έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα. Η παράσταση θα εκμεταλλευτεί τα γραφικά σκηνικά του Παρισιού, όπως οι γέφυρες, οι στέγες, τα μουσεία – Ορσέ και Λούβρο – και μνημεία όπως το Παλάτι του Κεραμεικού και η Παναγία των Παρισίων.

Η Άγια Νακαμούρα, η δημοφιλέστερη γαλλόφωνη τραγουδίστρια με το επιτυχημένο «Djadja», αναμένεται να τραγουδήσει παρά την αντίδραση της ακροδεξιάς. Η τελετή μπορεί επίσης να τιμήσει τον Σαρλ Αζναβούρ, ενώ οι παρουσίες της Λέιντι Γκάγκα και της Σελίν Ντιόν στο Παρίσι τις τελευταίες ημέρες αυξάνουν τις προσδοκίες για συμμετοχή τους.

Οι θαυμαστές θυμούνται τη Λέιντι Γκάγκα να τραγουδά το «La vie en rose» στο «A Star is Born». Η Σελίν Ντιόν δεν έχει τραγουδήσει ζωντανά από το 2020 λόγω της υγείας της, αλλά υπάρχει πιθανότητα συμμετοχής της.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης της ντίσκο Σερόν και το γκρουπ Gojira, μαζί με τη Μαρίνα Βιότι, είναι επίσης πιθανοί συμμετέχοντες, ενώ αναφέρεται και η Ντούα Λίπα.

Η τελετή θα ξεκινήσει από τη γέφυρα του Οστερλίτζ και θα ολοκληρωθεί στο Τροκαντερό, περνώντας από ιστορικά σημεία του Παρισιού με συμμετοχή 85 πλοιαρίων και 7.000 αθλητών. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν από τις όχθες του Σηκουάνα, όπου έχουν τοποθετηθεί εκθέματα παγκόσμιας φήμης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, με 45.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς σε επιφυλακή και 300.000 θεατές αναμένονται να παρευρεθούν. Οι εθελοντές είναι έτοιμοι να τους υποδεχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.



Ροη Ειδήσεων