Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΑυτοψία Attica Times: Εικόνες καταστροφής στη Σταμάτα - Κρανίου τόπος το δάσος...

Αυτοψία Attica Times: Εικόνες καταστροφής στη Σταμάτα – Κρανίου τόπος το δάσος -Σπίτια έγιναν στάχτη

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Η φωτιά στην Σταμάτα μπορεί να έσβησε ωστόσο η Κυριακή ήταν μία δύσκολη μέρα για τους κατοίκους της περιοχής που έχει πληγεί ξανά  από το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς τόσο το 2009 αλλά και το 2021.

Ο απολογισμός από την χθεσινή φωτιά είναι η τραγική απώλεια ενός 45χρονου από ανακοπή καμένα σπίτια και εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει το σκηνικό  στην περιοχή από τις 16:10 που ξέσπασε η φωτιά η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως έως επτά μποφόρ πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

«Το έχουμε ζήσει τέσσερις φορές, κάθε φορά που ξεσπά φωτιά τρέμουμε για το αν θα καταφέρουμε να σώσουμε τα σπίτια μας.» Αυτά είναι τα λόγια της κ. Άννας η οποία αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς του δήμου κατα την διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα  με την δήμαρχο Διονύσου έχουν προσαχθεί δυο άτομα για την καταστροφική πυρκαγιά στην Σταμάτα.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα  δάσους

Στη Σταμάτα, που ξέσπασε η φωτιά το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν στα 2 χιλιόμετρα, από το Μοναστήρι Σταμάτας έως και λίγο πριν την περιοχή Γαλήνη, καίγοντας το πυκνό πευκοδάσος της περιοχής.

Τουλάχιστον οκτώ καμένα σπίτια

  • Περάστε ήτανε καταστροφές και τις περιουσίες των κατοίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την χθεσινή φωτιά σταμάτα κάηκα ολοσχερώς τουλάχιστον οκτώ σπίτια ενώ ζημιές υπέστησαν αποθήκες αλλά και ποιμνιοστάσια της περιοχής.

«Βρισκόμουν στο διπλανό σπίτι, είδα την φωτιά και πήγα να δω το σπίτι μου, είδα ότι οι φλόγες είχαν μπει μεσα. Δεν είναι  η κυρία κατοικία μου όμως εδώ ζω μεγάλο μέρος του χρόνου. Κάηκε το σπίτι το δικό μου και των αδελφών μου».

«Δίνουμε μεγάλο αγώνα για τον καθαρισμό των οικοπέδων»

Μιλώντας στο Attica time  Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, επισημαίνει ότι ο Δήμος κάνει μεγάλες προσπάθειες  να καθαριστούν οι δρόμοι και τα οικόπεδα κάνοντας συνέχω συστάσεις, ενώ τα συνεργεία σχεδόν καθημερινά προσπαθεί να μαζεύει τα πεταμένα κλαδιά, ενώ έχει ζητήσει και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το θέμα της αποκομιδής.

 

 



Ροη Ειδήσεων