Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΑυτοψία Attica Times στο Φιλοπάππου - Ξερά χόρτα - κλαδιά και κουκουνάρια...

Αυτοψία Attica Times στο Φιλοπάππου – Ξερά χόρτα – κλαδιά και κουκουνάρια σε απόσταση αναπνοής απο την Ακρόπολη

Η αυτοψία της Attica Times στο λόφο του Φιλοπάππου αποκάλυψε την παρουσία ξερού χόρτου, κλαδιών και κουκουναριών σε 35 σημεία. Αυτά τα υλικά μπορούν να λειτουργήσουν ως εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς, κάτι που απαιτεί άμεσες ενέργειες από τον Δήμο Αθηναίων για να αποτραπεί η πιθανότητα πυρκαγιάς. Τα σημεία εντοπισμού της επικινδυνότητας είναι ο Λόφος των Μουσών (Μνημείο του Φιλοπάππου) και η Πνύκα (Λόφος Νυμφών).

Πρόκειται για περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής απο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με υψηλή επισκεψιμότητα και ιστορική σημασία και απαιτούν υψηλή προστασία. Άμεσα πρέπει να απομακρυνθούν τα ξερά χόρτα τα κλαδιά και η χαμηλή βλάστηση (ξεροί θάμνοι) καθώς και τα κουκουναριά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται παράπλευρα του πεζόδρομου της Αποστόλου Παύλου οπού ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος λόγω της αυξημένης διέλευσης των πεζών καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Αθήνα η προστασία του λόφου του Φιλοπάππου είναι ζωτικής σημασίας για την Αθήνα. Μια πιθανή πυρκαγιά θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για την πολιτιστική μας κληρονομιά, κάνοντας τον γύρο του κόσμου και πλήττοντας την εικόνα της πόλης. Είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος Αθηναίων να αναλάβει δράση άμεσα και να καθαρίσει το λόφο με ιδιαίτερη επιμέλεια.



Ροη Ειδήσεων