Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΣυνεντεύξειςΔήμαρχος Παιανίας στους Attica Times: Διαμορφώνουμε ιδανικές συνθήκες για τον σύγχρονο Δήμο...

Δήμαρχος Παιανίας στους Attica Times: Διαμορφώνουμε ιδανικές συνθήκες για τον σύγχρονο Δήμο της επόμενης γενιάς

Ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στους atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη μιλά μεταξύ άλλων για τις ενέργειες του Δήμου για την πρόληψη κατά των πυρκαγιών. «Υλοποιούμε εκτεταμένο πρόγραμμα αποψιλώσεων σε κοινόχρηστους και κοινωφελής χώρους περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ιδιαίτερο βάρος ρίχνουμε σε όσους χώρους βρίσκονται περιμετρικά του δήμου μας και πλησίον του Υμηττού».

Ποιες είναι οι δράσεις του δήμου για την προστασία των δασικών περιοχών και την πρόληψη των πυρκαγιών;

Κυρία Γρηγοριάδη στον Δήμο Παιανίας τα τελευταία χρόνια και με τη στήριξη της πολιτείας μέσω της αύξησης της χρηματοδότησης, υλοποιούμε εκτεταμένο πρόγραμμα αποψιλώσεων σε κοινόχρηστους και κοινωφελής χώρους περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ιδιαίτερο βάρος ρίχνουμε σε όσους χώρους βρίσκονται περιμετρικά του δήμου μας και πλησίον του Υμηττού. Άλλωστε όπως είναι γνωστό καμιά μεγάλη πυρκαγιά δεν ξεκίνησε από το κέντρο των πόλεων. Σε ότι αφορά τις δασικές περιοχές γνωρίζετε πως δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων. Παρόλα αυτά με συνεχείς δράσεις τόσο ως ΟΤΑ όσο και με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, τα τελευταία χρόνια έχουμε καθαρίσει μεγάλο τμήμα του βουνού απομακρύνοντας απορρίμματα και εύφλεκτα υλικά τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προσάναμμα επιταχύνοντας μια τυχαία φωτιά.

Πώς προχωρά το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου στα Γλυκά Νερά;

Με τη στήριξη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα εξασφαλίσαμε γενναία χρηματοδότηση ύψους 2.600.000 ευρώ για την αποκατάσταση της οδοποιίας στα Γλυκά Νερά όπου το έργο της αποχέτευσης προκάλεσε σημαντικές φθορές ταλαιπωρώντας τους κατοίκους. Το έργο προκηρύχτηκε το 2023 για να ξεκινήσει εν τέλει πριν έναν περίπου μήνα. Έχει ήδη ολοκληρωθεί τμήμα της οδού Θεσσαλίας από την οδό Κανάρη έως την οδό Παναγούλη και της Μεταμορφώσεως στο τμήμα Θεσσαλίας Καραϊσκάκη. Ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί στον συντομότερο χρόνο προς όφελος φυσικά των κατοίκων. Να σημειώσω ότι από όλη αυτή την ταλαιπωρία μένει και κάτι καλό: μεγάλο μέρος των Γλυκών Νερών θα έχει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο το οποίο δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε με ίδιες δυνάμεις.

Πώς μπορεί ο Δήμος να στηρίξει περαιτέρω τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες;

Υπάρχουν συνεχείς δράσεις υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δίχως τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακή εκμετάλλευση, δείχνοντας σεβασμό στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αδυναμία. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παιανίας στηρίζει δεκάδες οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα που βρίσκονται σε αδυναμία ενώ προβλέπονται και ειδικά τιμολόγια. Να αποσαφηνίσω όμως κάτι: οι δυνατότητες ενός δήμου δεν είναι απεριόριστες, το αντίθετο θα έλεγα. Οπότε φροντίζουμε να στηρίζουμε εκείνους που πραγματικά το δικαιούνται αποκλείοντας όσους κατά το παρελθόν εκμεταλλεύονταν τις συνθήκες και απολάμβαναν δίχως να ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την περαιτέρω ανάπτυξη της Παιανίας και των Γλυκών Νερών τα επόμενα χρόνια;

Οι προτεραιότητές μου παραμένουν οι ίδιες από το 2019. Οι υποδομές είναι ψηλά στην ατζέντα μου, επενδύουμε στο μέλλον, διαμορφώνουμε τις ιδανικές συνθήκες για την επόμενη γενιά ώστε να παραλάβει έναν δήμο σύγχρονο. Αυτό σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ένα δώρο που τείνει να γίνει σπάνιο αλλά στην Παιανία είναι πλούσιο. Άλλωστε αυτοί οι δύο άξονες είναι που εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής για τους δημότες και κατοίκους, που κάνουν τη διαφορά και εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη ειδικά σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή είναι συνοδοιπόρος μας επιβάλλοντας μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Πώς νιώθετε που ο Δήμος Παιανίας διακρίθηκε στα OTA AWARDS 2023; Πώς προτίθεστε να διατηρήσετε αυτήν την υψηλή απόδοση;

Μια βράβευση αποτελεί ηθική ικανοποίηση, ότι έκανες ότι καλύτερο μπορούσες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Και αυτό αναγνωρίζετε από πολλούς με αντικειμενικά κριτήρια. Οι δράσεις μας όμως και οι προτεραιότητές μας δεν καθορίζονται από το ενδεχόμενο μιας βράβευσης αλλά από το θετικό πρόσημο που προκύπτει για την τοπική κοινωνία.



Ροη Ειδήσεων