Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Μαρκοπούλου - Αυτοψία Attica Times στο Πόρτο Ράφτη

Δήμος Μαρκοπούλου – Αυτοψία Attica Times στο Πόρτο Ράφτη

Αποκαρδιωτική έως εξοργιστική είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι δημότες αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί που επισκέπτονται τις παραλίες στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, είναι άφαντος στο Πόρτο Ράφτη, παρά τα συνεχόμενα αιτήματα και παράπονα. Η περιοχή του Αυλακίου στην Ανατολική Αττική παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο, με τους πολίτες της Αττικής να γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα τις παραλίες και τα beach bars.

Ωστόσο, η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Πόρτο Ράφτη είναι τόσο προβληματική που οι κάτοικοι ομολογούν πως η περιοχή τους θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις το «χρυσό βατόμουρο» της καθαριότητας στην Αττική. Παρά την τοποθέτηση ακόμη και βυθιζόμενων κάδων, το Πόρτο Ράφτη συνεχίζει να βυθίζεται καθημερινά στο σκουπίδι και το ξερόχορτο. Οι δημότες ζητούν άμεσες ενέργειες από τον Δήμο για την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Ιδιαίτερα, επισημαίνουν την επείγουσα ανάγκη για επισκευή του δρόμου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή με την Αυλακίου, προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα και να βελτιωθεί η ασφάλεια στην περιοχή.
Είναι πλέον απαραίτητο ο Δήμαρχος και οι αρμόδιες υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών και να δρομολογήσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες και τους επισκέπτες του Πόρτο Ράφτη.

Η κακή κατάσταση των δρόμων και η ανεπαρκής διαχείριση των απορριμμάτων δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποβαθμίζουν μια περιοχή με τόσο υψηλή τουριστική κίνηση και φυσική ομορφιά. Οι πολίτες της Αττικής αξίζουν καλύτερη διαχείριση και υποδομές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις. Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Περιφέρεια, οφείλουν να δράσουν άμεσα και να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.



Ροη Ειδήσεων