Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop Επικαιρότητα"Ένα δέμα να περάσει 100 κιλά κόκα 1μύριο καθαρό στην τσέπη..." -...

“Ένα δέμα να περάσει 100 κιλά κόκα 1μύριο καθαρό στην τσέπη…” – Οι διάλογοι που έκαψαν την οργάνωση που ξέπλενε χρήμα στις φυλακές Ιωαννίνων

Της Ελευθερίας Σπυράκη

«Ένα δέμα να περάσει 100 κιλά κόκα φίλε, 1μύριο καθαρό στην τσέπη… 2 εκατομμύρια κι εγώ θα τα πουλήσω 3, θα βγάλω 1 εκατομμύριο. Υποδιευθυντής: Πάει Αθήνα να φέρει λεφτά; Τι λεφτά; Όχι κάνα ποσό τρελό;»

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι της συμμορίας που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων με επικεφαλής τον έγκλειστο Αλβανό «Modi» ο οποίος με τη βοήθεια του υποδιευθυντή, δύο υπαλλήλων και ενός αρχιφύλακα είχε στήσει παραμάγαζο «ξεπλύματος» χρήματος.

Αναλυτικά οι διάλογοι

Σε μία από τις συνομιλίες ο Αλβανός «εγκέφαλος» της οργάνωσης μιλά στον υποδιευθυντή για «δέμα» που η αξία του ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια.

«Ένα δέμα να περάσει 100 κιλά κόκα φίλε 1μύριο καθαρό στην τσέπη… 2 εκατομμύρια κι εγώ θα τα πουλήσω 3, θα βγάλω 1 εκατομμύριο» φέρεται να λέει.

Υποδιευθυντής: Πάει Αθήνα να φέρει λεφτά; Τι λεφτά; Όχι κανα ποσό τρελό;

Κρατούμενος: 21 είναι.

Διοικητική υπάλληλος: Βασίλη;

Υποδιευθυντής: Τι; 21; Ευρώ; …Όχι και τόσα λεφτά. … Θες να τα φέρει 2-2;, 3-3; 1,5-1,5; Δώστον άλλον να φέρει 1.5. Κάπως έτσι… Θα μας λένε ότι νομιμοποιούμε…

Διοικητική υπάλληλος: Τι θα μας λεν; Θα γίνει καμιά στραβή μπροστά, να κάνουν έναν έλεγχο εδώ, και θα με πάν δεμένη παιδί μου!…

Υποδιευθυντής: Θα μπει η αρχή νομιμοποίησης μαύρου χρήματος…

Κρατούμενος: Θα μου φέρουν κάτι λεφτά αύριο εμένα…Οχτώ μισή, εννιά;

Υποδιευθυντής: Κατοστάρικα;

Κρατούμενος: Χιλιάδες…

Υποδιευθυντής: Δεν μπαίνουν οχτώ μισή χιλιάδες (8.500) έτσι. Πρέπει να στα φέρουν πέντε φορές.

Κρατούμενος: Αφού θα έρθουν δύο άτομα ρε. Από τέσσερις.

Υποδιευθυντής: Μην κάνεις μ@λ@κίες. Φαίνονται

Κρατούμενος: Θα ‘ρθουν από Κέρκυρα ρε φίλε..

Υποδιευθυντής: Ε αυτά όμως είναι λεφτά.. Όταν είναι πολλά πρέπει να βάζεις αποδείξεις. Ότι είναι από τράπεζες κι αυτά … Ας φέρει δύο χιλιάρικα (2.000) ας σου ξαναφέρει δύο χιλιάρικα (2.000).

Πως δρούσε το κύκλωμα και ο ρόλος του υποδιευθυντή των φυλακών

Οι συνεργάτες του  «Modi» πουλούσαν ναρκωτικά, αφού λάμβαναν τα χρήματα στη συνέχεια τα παρέδιδαν σε αυτόν μέσω συνεργάτη, μάλιστα ο Αλβανός έγκλειστος φέρεται να είχε αποκομίσει απ΄την δράση του τουλάχιστο 50.000 ευρώ.

Όταν εισήγαγαν τα χρήματα στις φυλακές ο υποδιευθυντής και η λογίστρια φέρονται να, κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών στις λογιστικές καταστάσεις ώστε να προσδώσουν νομιμοφάνεια στις ψευδείς εγγραφές.

Αφού περνούσαν τα χρήματα στον ατομικό λογαριασμό του κρατουμένου, με τη βοήθεια της υπεύθυνης του γραφείου Διαχείρισης, στη συνέχεια ο αρχηγός της ομάδας τα παραλάμβανε έτοιμα και «καθαρά» και προέβαινε στα καταναλώσεις προϊόντων απολαμβάνοντας μια πολυτελή διαβίωση εντός των φυλακών.

Από την έρευνα προέκυψε πως καταλυτικός ρόλος για τη δράση της οργάνωσης ήταν αυτός του υποδιευθυντή καθώς επέτρεπε τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ειδοποιούσε τον Αλβανό κρατούμενο για επικείμενους ελέγχους στο κελί του.



Ροη Ειδήσεων