Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαρέ -καρέ η δράση των ληστών της Μυκόνου - Είχαν «ρημάξει» τουριστικά...

Καρέ -καρέ η δράση των ληστών της Μυκόνου – Είχαν «ρημάξει» τουριστικά καταλύματα – Έκρυβαν τα κλοπιμαία σε βράχους

Της Ελευθερίας Σπυράκη 

Καρέ – καρέ αποτυπώνεται σε βίντεο ντοκουμέντο η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές στη Μύκονο

Όπως φαίνεται και στα πλάνα οι δράστες με ακάλυπτα πρόσωπα παραβιάζουν την εξωτερική πόρτα του σπιτιού  και ο ένας εκ των δυο μπαίνει μέσα.

Ζούσαν σε σκηνή μέσα στους βράχους

Όπως καταγράφεται και σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο οι δράστες ζούσαν σε σκηνές μέσα σε ενώ έκρυβαν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ αναζητούν άλλον έναν 21χρονο ομοεθνή του και τουλάχιστον άλλους δύο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο τρόπος δράσης τους

Οι δράστες «χτυπούσαν» με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά στοχεύοντας σε τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.

Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα από 06/07/2024 έως 20/07/2024, βραδινές ώρες, στην περιοχή «Ληνώ» και Αεροδρομίου Μυκόνου, τα μέλη της συμμορίας είτε παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες, είτε εισέρχονταν από ανασφάλιστες θύρες και παράθυρα σε τουριστικά καταλύματα και οικίες διαπράττοντας κλοπές και διαρρήξεις.

Πώς έγινε η σύλληψη στη Μύκονο

Κατά την αναζήτηση των δραστών περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη Ο.Π.Κ.Ε. πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εντόπισαν τους κατηγορούμενους, να κινούνται πλησίον της «καβάτζας», οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, αργότερα κατά την εξέλιξη των ερευνών εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει.

Ο 32χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ μέρος των κατασχεθέντων ευρημάτων που αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε στα θύματα.

Κατά την διάρκεια έρευνας των Αχών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα στις ρωγμές-σχισμές των βράχων και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία γάντια, μάσκες, περιλαίμια, δύο ζεύγη κιάλια, χρυσαφικά, κοσμήματα, ρολόγια, είδη ρουχισμού, προσωπικά αντικείμενα, τρόφιμα, μία επαναληπτική καραμπίνα μάρκας BERETTA, 1 πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ, το Δελτίο ταυτότητας και η άδεια οδήγησης» ενός ασύλληπτου δράστη.

 



Ροη Ειδήσεων