Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΚυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν νοείται η Κύπρος πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν νοείται η Κύπρος πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ‘74 να παραμένει διαιρεμένη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου που δημοσίευσε στο Facebook, ξεκινά αναφερόμενος στο Κυπριακό. Τονίζει τη σημασία της επετείου της τουρκικής εισβολής και επισημαίνει την ανάγκη για λύση που θα ενώνει το νησί, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και υπό τον όρο μιας κυριαρχίας, ιθαγένειας και διεθνούς προσωπικότητας. Η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια των Κυπρίων σε αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κάνει ανασκόπηση των πρόσφατων κυβερνητικών ενεργειών. Αναφέρει τη νέα παρέμβαση για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος, λόγω των αυξημένων τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ανακοίνωσε την επιβολή έκτακτου τέλους στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο για την επιδότηση των καταναλωτών.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει την πρόοδο στη ψυχιατρική μεταρρύθμιση με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την ενίσχυση της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Τονίζει τη βελτίωση των υποδομών, όπως στο νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα», και την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέο προσωπικό.

Στην οικονομία, αναφέρει τη νέα αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου και τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, με σημαντική μείωση της ανεργίας και αύξηση των μισθών. Υπογραμμίζει τη δέσμευση για περαιτέρω αυξήσεις στον κατώτατο και μέσο μισθό.

Αναφέρεται επίσης σε μεγάλα έργα όπως το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» και τον ενιαίο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο πρωθυπουργός κλείνει με αναφορές στη μάχη κατά των πυρκαγιών και την ευχή για καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ευχαριστεί τους πολίτες για τη συνεργασία τους και εύχεται καλή Κυριακή.



Ροη Ειδήσεων