Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΠετρούπολη: Ένταση και Ξύλο σε Συγκέντρωση Κατοίκων

Πετρούπολη: Ένταση και Ξύλο σε Συγκέντρωση Κατοίκων

Αντιδρούν στη Δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων

Ένταση επικράτησε σε γειτονιά της Πετρούπολης, καθώς κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων στην περιοχή τους. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με μπουκάλια να εκτοξεύονται και ορισμένους διαδηλωτές να πιάνονται στα χέρια.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την άποψη ότι η πόλη τους δεν μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες της δομής φιλοξενίας, καταγγέλλοντας παράλληλα στο Star ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο από το 1999, μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα, η παρουσία της αστυνομίας συνέβαλε στην ηρεμία των πνευμάτων.

Η ένταση ξεκίνησε όταν κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που έχει νοικιαστεί από Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), με σκοπό την εγκατάσταση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα, λέγοντας «όχι» στη δομή και εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την καταλληλότητα του κτιρίου και την ικανότητα της πόλης να υποστηρίξει την δομή.

Η γειτονιά χωρίστηκε στα δύο, με κάποιους να υποστηρίζουν τη φιλοξενία των προσφύγων και άλλους να εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια και τις υποδομές της περιοχής. Παρά τις προσπάθειες των ψυχραιμότερων να ηρεμήσουν την κατάσταση, ο έλεγχος χάθηκε, οδηγώντας σε σπρωξίματα και βρισιές.

Τελικά, η παρουσία της αστυνομίας κατάφερε να αποκαταστήσει την τάξη, αλλά η ένταση και η διαίρεση παραμένουν έντονες στην τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοι περιμένουν τώρα τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής και των αρμόδιων φορέων, με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος ζήτησε και ορίστηκε δια ζώσης συνάντηση με την εκπρόσωπο της ΜΚΟ στην οποία θα κλιθούν και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Πετρούπολης.



Ροη Ειδήσεων