Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠως εξελίχθηκαν οι φωτιές μέσα στη νύχτα - Μικροεστίες σε Σταμάτα και...

Πως εξελίχθηκαν οι φωτιές μέσα στη νύχτα – Μικροεστίες σε Σταμάτα και Κερατέα, σε εξέλιξη σε Ζάκυνθο και Δίστομο

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μια ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αττική. Στην Κερατέα και στη Σταμάτα οι πυρκαγιές συνεχίζονται, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, με μικρές εστίες διάσπαρτες σε όλη την περιοχή, που αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το πρωί της Δευτέρας στην Κερατέα επιχειρούν 138 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων, 39 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Στη Σταμάτα, βρίσκονται 145 πυροσβέστες, 7 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά στη Ζάκυνθο είναι επίσης σε εξέλιξη, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στη Ριτσώνα. Στη Ζάκυνθο, η φωτιά ξεκίνησε στις 20:30 την Κυριακή σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα.

Επιπλέον, στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024 σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση χρησιμοποιούνται δύο ελικόπτερα. Η κατάσβεση υποστηρίζεται από υδροφόρες και μηχανήματα έργου των τοπικών αρχών.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής στη Σταμάτα, κοντά σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, δεν έχει ενεργό μέτωπο από τα ξημερώματα, χάρη στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς εκδόθηκαν πέντε μηνύματα του 112 και εκκενώθηκαν οι περιοχές Αμυγδαλέζα, Ροδόπολη και Γαλήνη.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Σταμάτα, ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στην Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες στις καμένες περιοχές. Και στην Κερατέα, το 112 ήχησε πολλές φορές, καθώς ήταν αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος.

Η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής υποστηρίζεται από πολλούς εθελοντές και εθελοντικά οχήματα, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου που διατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.



Ροη Ειδήσεων