Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΠυροβόλησαν τον Τραμπ ενώ έδινε ομιλία -Τραυματίστηκε ελαφρά, νεκρός ο δράστης και...

Πυροβόλησαν τον Τραμπ ενώ έδινε ομιλία -Τραυματίστηκε ελαφρά, νεκρός ο δράστης και ένας πολίτης

Επίθεση με πυροβολισμούς εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια.

Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος προς τους παρευρισκόμενους ακούγονται ριπές, πιθανώς από όπλο και λίγο μετά εμφανίζεται τραυματισμένος ελαφριά στο αυτί.

Αμέσως έπεσαν πάνω του οι άνδρες της ασφάλειάς του και όταν σηκώθηκε έδειχνε σαστισμένος, αλλά και εκνευρισμένος. Όταν συνειδητοποίησε πως έχει τραυματιστεί ελαφρά στο αυτί, έσφιξε τη γροθιά του προς το κοινό και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε.

Ασφάλεια Τραμπ: Είναι καλά στην υγεία του, νεκρός ο δράστης
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται υπό μέτρα υψηλής προστασίας. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι υπήρχε τραυματισμός του και ότι μετά από αυτόν, σήκωσε τη γροθιά του προς το πλήθος, έχοντας αίματα στο πρόσωπό του.

Mπάιντεν: «Αρρωστο αυτό που συνέβη, θα μιλήσω μαζί του»
Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αργότερα έκανε και ανάρτηση για την επίθεση:

«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς στην ομιλία του Τραμπ στη Πενσιλβάνια. Είμαι χαρούμενος που είναι ασφαλής και καλά. Προσεύχομαι γι΄αυτόν και την οικογένεια του, αλλά και όσων βρίσκονταν εκεί, όσο περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. Εγώ και η Τζιλ είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες ασφάλειας που τον απομάκρυναν γρήγορα. Δεν χωρά τέτοιου είδους βία στις ΗΠΑ. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να την καταδικάσουμε» έγραψε.

Η δήλωση του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις αρχές για την άμεση αντίδρασή τους μετά την ένοπλη επίθεση, που έγινε στο Butler, της Πενσιλβάνια. Κυρίως θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε και τη συμπαράστασή μου στον πολίτη που έχει τραυματιστεί σοβαρά. Είναι τρομερό ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Δεν ξέρουμε τίποτα αυτή τη στιγμή για τον δράστη, ο οποίος είναι νεκρός. Η σφαίρα τρύπησε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, μόλις άκουσα αυτούς τους ήχους, τους πυροβολισμούς και μετά ένιωσα τη σφαίρα στο δέρμα μου. Υπήρχαν πολλά αίματα, οπότε κατάλαβα τι συνέβη. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική».

 

 



Ροη Ειδήσεων