Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΡάλλυ Ακρόπολις - Υπερειδική Διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο

Ράλλυ Ακρόπολις – Υπερειδική Διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 επιφυλάσσει μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη υπερειδική διαδρομή στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Σείριος στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η πρωτοποριακή διαδρομή υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους συμμετέχοντες αγωνιζόμενους, σε ένα μέρος που μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Η νέα διαδρομή θα ξεκινά από τον αυτοκινητόδρομο, όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις πάνω και κάτω από το διαχωριστικό στηθαίο μέσω ειδικά διαμορφωμένης ράμπας, καλύπτοντας μια απόσταση 3,2 χλμ. Μέρος της διαδρομής θα περάσει μέσα από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος και θα περιλαμβάνει τεχνητά εμπόδια για να αυξήσει το βαθμό δυσκολίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κατά την ανακοίνωση της νέας υπερειδικής διαδρομής, τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, επισημαίνοντας την αναβάθμιση του αθλητισμού στην Ελλάδα και την ανάγκη προσφοράς μοναδικών εμπειριών στους θεατές. Η Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανακοίνωσε την τοποθεσία του Σείριου ως εκείνη που θα φιλοξενήσει την EKO Super Special Stage του 2024, την υπερειδική του φετινού αγώνα. Ο Σείριος ακολουθεί το Σύνταγμα του 2021, το ΟΑΚΑ του 2022 και την Πλατεία Νερού του 2023.

Η υπερειδική θα διεξαχθεί το Σάββατο το βράδυ και θα επαναφέρει ουσιαστικά τα πληρώματα στην πορεία τους προς την Λαμία, σε μια ημέρα κατά την οποία θα έχουν ξεκινήσει από την Στερεά Ελλάδα, θα έχουν βρεθεί στο Λουτράκι για ένα πέρασμα από την ειδική του Λουτρακίου και δύο από εκείνη των Αγίων Θεοδώρων και θα πρέπει να επιστρέψουν το βράδυ στο Service Park της Λαμίας. Η οργανωτική επιτροπή αναφέρει πως η υπερειδική διαδρομή του Σείριου θα είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία, δεδομένου πως θα χρειαστεί να περιοριστεί και να κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό που συνδέει την Αθήνα με την βόρεια Ελλάδα. Οι οργανωτές είναι αισιόδοξοι πως το πλάνο θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και τα προβλήματα θα περιοριστούν στο ελαφρύτερο δυνατό για το κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανωθεί συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία θα ανοίξει την EKO Super Special Stage. Τόσο η Υπερειδική όσο και η συναυλία θα διεξαχθούν με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους θεατές. Δύο ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στη Λαμία, και ειδικότερα στην Πανελλήνια Έκθεση, όπου και το ΕΚΟ Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, η τελετή εκκίνησης θα συνδυαστεί με ακόμα μία συναυλία, και πάλι με ελεύθερη είσοδο.

Παρών στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε: “Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι συντέλεσαν στη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης. Ένα στοίχημα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε χρόνο εξελίσσεται. Το δημόσιο κάθε χρόνο θα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες, με τόσο μεγάλο αποτύπωμα εντός και εκτός Ελλάδας. Ειδικότερα ο αγώνας, αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για να αναδείξουμε και την ασφάλεια των δρόμων μας”.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως σημαντικό πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.



Ροη Ειδήσεων