Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΣυνεργασία Δήμου Παλλήνης με το Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης...

Συνεργασία Δήμου Παλλήνης με το Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ψηφίστηκε ομόφωνα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, το οποίο στη συνέχεια, υπέγραψαν ο Δήμαρχος, Χρήστος Αηδόνης και η Επιστημονική Διευθύντρια και καθηγήτρια του «Εργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κα. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη.

Η υπογραφή του μνημονίου κατά την οποία ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης και Παναγιώτης Μερτύρης ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Δριβάκος, ο Χημικός Μηχανικός, Καθηγητής και πρόεδρος τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Χατζηνικολάου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικ. Επ. Του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μάρκος Ταελεκούνης, η υποψήφια Διδάκτορας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας του Παν. Πειραιώς Δάφνη Γρηγοριάδη και ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα πληροφορικής, επικοινωνίας και ανάπτυξης Γιώργος Όμηρος Χρηστάκος, σηματοδοτεί τη στενή συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των εργασιών του Εργαστηρίου, όπως η ανάπτυξη νέων εργαλείων, και στοχευμένα προγράμματα που προωθούν ουσιαστικά την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Η κα. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Παλλήνης και τους συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη και τους εξαιρετικούς συναδέλφους και συνεργάτες μου! Με το βλέμμα στο μέλλον για μια Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη»

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αηδόνης επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη που φέρει η συγκεκριμένη σύμπραξη όσον αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων βέλτιστων πρακτικών προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ποιοτικό περιβάλλον διαβίωσης για τους πολίτες και ταυτόχρονα να οριοθετηθεί η μετάβαση στο σύγχρονο μοντέλο του επιχειρείν με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.



Ροη Ειδήσεων