Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Ρέθυμνο - Κατέφτασαν δασοκομάντος αεροπορικώς

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Ρέθυμνο – Κατέφτασαν δασοκομάντος αεροπορικώς

Η νύχτα της Τετάρτης 7/8 ήταν πολύ δύσκολη για τους κατοίκους του Ρεθύμνου. Πυροσβέστες και εθελοντές αγωνίζονται να ελέγξουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο σημείο Χωρδάκι, και εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Κρήτη βοήθησαν στη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, δημιουργώντας τρεις εστίες.

Από την πρώτη στιγμή της φωτιάς, ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν για την κατάσβεσή της, χρησιμοποιώντας και εναέρια μέσα. Το βράδυ της Τετάρτης, 35 δασοκομάντος έφτασαν στην Κρήτη αεροπορικώς για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση επιχειρούν 222 άνδρες με 14 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, ενώ εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ βοηθούν επίσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξανασηκώθηκαν για να συνεχίσουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Αμαρίου, στον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου, και η φωτιά κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Ρεθύμνης, Μιχάλης Σαρρής, στο ΑΠΕ.

Από την άλλη πλευρά, τα μέτωπα βρίσκονται στο Άνω Μέρος Αμαρίου, Χορδάκι Αμαρίου και Ορνέ Αγίου Βασιλείου. Μια σημαντική εξέλιξη είναι ότι το χωριό Αγία Παρασκευή έχει σωθεί, όπως ανέφερε ο κ. Σαρρής, αν και έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες λίγο πριν φτάσουν στο χωριό.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μάνδρες Ρεθύμνου, ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών.



Ροη Ειδήσεων