Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑέρινος Καραλής, πέρασε με άνεση στον τελικό του επί κοντώ

Αέρινος Καραλής, πέρασε με άνεση στον τελικό του επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Έλληνας αθλητής ήταν εξαιρετικός στον προκριματικό, πραγματοποιώντας τρεις άψογες προσπάθειες, που του εξασφάλισαν τη συμμετοχή στον τελικό της Δευτέρας (5/8, 20.00).

Αγωνίστηκε με αυτοπεποίθηση, στυλ και ένα όμορφο χαμόγελο, δείχνοντας την άριστη ψυχολογία του. Υπάρχει αισιοδοξία για ένα μετάλλιο, καθώς οι επιδόσεις του αυτή τη σεζόν είναι εξαιρετικές, ενώ μεγάλα ονόματα όπως ο Αμερικανός Νίλσεν (ασημένιος στο Τόκιο), ο Πολωνός Λίσεκ, ο Βέλγος Μπράντερς και ο Νορβηγός Λιλεφόσε, που αποχώρησε λόγω τραυματισμού στην προθέρμανση, αποκλείστηκαν.

Ο Καραλής ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 5,60μ., παρακάμπτοντας τα 5,40μ. (μόνο ο ίδιος, ο Ντουπλάντις και ο Φιλιππινέζος Ομπιένα δεν το επιχείρησαν), και πέρασε με μεγάλη άνεση!

Η επόμενη προσπάθειά του στα 5,70μ. ήταν επίσης επιτυχής και άνετη από την πρώτη κιόλας προσπάθεια.

Ο προκριματικός θα είχε ολοκληρωθεί στα 5,70μ. αν ο Ντουπλάντις δεν είχε επιλέξει να παρακάμψει το συγκεκριμένο ύψος. Έτσι, ο αγώνας συνεχίστηκε στα 5,75μ., όπου ο Καραλής και πάλι πέρασε το ύψος με άνεση, εξασφαλίζοντας τη θέση του στον τελικό του άλματος επί κοντώ.



Ροη Ειδήσεων