Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΆλλη μια δύσκολη νύχτα και η Αττική φλέγεται: Ποια είναι η εικόνα...

Άλλη μια δύσκολη νύχτα και η Αττική φλέγεται: Ποια είναι η εικόνα μέχρι στιγμής – Συνεχής ενημέρωση

Η κατάσταση παραμένει εφιαλτική λόγω της φωτιάς στην Αττική, ειδικά στη Βορειοανατολική Αττική, όπου έχουν καεί σπίτια και οχήματα. Νέα εστία φωτιάς εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Τερψιθέα Γλυφάδας, περίπου 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Ένα ελικόπτερο που ήταν σε άλλη περιοχή έφτασε γρήγορα για να βοηθήσει στην κατάσβεση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πάνω από την Αγίου Νεκταρίου, κοντά στο γήπεδο της Τερψιθέας.

Δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες επιχειρούν εκεί, αλλά οι ενισχύσεις είναι δύσκολες λόγω των πολλαπλών μετώπων. Η Τροχαία έκανε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Άνω Γλυφάδα, διακόπτοντας την κυκλοφορία σε ορισμένες οδούς.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι κυριότερες εστίες βρίσκονται στην Νταού Πεντέλης, στην Παλαιά και Νέα Πεντέλη, στον Διόνυσο, στα Βριλήσσια και στις Αφίδνες. Το μέτωπο στις Αφίδνες παρουσιάζει βελτίωση, όπως και αυτό προς τον Μαραθώνα.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον Διόνυσο και την περιοχή Καλέντζι στο Μαραθώνα, ενώ προληπτικά εκκενώθηκε και το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Η Πυροσβεστική αναφέρει 702 πυροσβέστες, 199 οχήματα και 35 εναέρια μέσα που επιχειρούν.

Εκδόθηκαν 30 μηνύματα από το 112, με τα τελευταία να αφορούν την απομάκρυνση κατοίκων από τις περιοχές Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερους από 250 απεγκλωβισμούς ατόμων. Επίσης, 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα και άλλα μέσα επιχειρούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στον Βαρνάβα συνεχίζει να καίει λόγω των ισχυρών ανέμων. Ο στρατός συνδράμει με ελικόπτερα και αεροπλάνα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τις φλόγες κοντά στις εγκαταστάσεις του.

Η φωτιά στον Διόνυσο είναι βελτιωμένη, όμως η εκκένωση των κατοίκων συνεχίζεται. Στην Πεντέλη, ένα σχολικό συγκρότημα έχει καταστραφεί, με πυκνούς καπνούς και εκρήξεις να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης, μαζί με νοσοκομεία και μοναστήρια.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει απομακρύνει πολλούς ανθρώπους και καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες εκκένωσης. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στον Μαραθώνα και νοσηλεύεται με εγκαύματα.



Ροη Ειδήσεων