Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΑνδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου Δήμαρχος Ιλίου: Όραμά μας ένα Ίλιον πρότυπο εξωστρέφειας

Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου Δήμαρχος Ιλίου: Όραμά μας ένα Ίλιον πρότυπο εξωστρέφειας

Η Δήμαρχος Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου μιλά στους atticatimes.gr και την Δάφνη Γρηγοριάδη Οικονομική Αναλύτρια για τις προτεραιότητες της νέας της θητείας καθώς και για το πςώ οραματίζεται το Ίλιον στο τέλος της πενταετίας. «Ένα Ίλιον πρότυπο εξωστρέφειας, κέντρο και πόλος έλξης για όλη την Αττική. Θέλουμε να σηκώσουμε τον πήχη ψηλά . Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στις γενιές που πάλεψαν για την πόλη αυτή».

Με ποιες δράσεις ξεκινήσατε και ποια ζητήματα εντοπίσατε κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Δημαρχείο ότι απαιτούν άμεση προσοχή;

«Γενικά, η εικόνα που αντιμετωπίσαμε ήταν απογοητευτική στους περισσότερους τομείς αυτοδιοικητικής ευθύνης. Τα σχολεία μας μπροστά. Αυτή η προεκλογική δέσμευσή μας έγινε η καθημερινότητά μας και η απόλυτη προτεραιότητα μας.

Γενικότερα, το πρώτο που κάναμε ήταν να καταγράψουμε τα φλέγοντα ζητήματα όπως της καθαριότητας, των σχολείων και της καθημερινότητας. Πιστεύω κάναμε σημαντικά βήματα σε αυτούς τους τομείς. Στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής η τεχνική υπηρεσία κατέγραψε τα προβλήματα και προχώρησε σε εκατοντάδες παρεμβάσεις στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης. Αυτό φυσικά είναι μια καθημερινή διαδικασία η οποία δεν σταματά, με στόχο μια καθαρή, φωτεινή πόλη που σέβεται τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της. Επίσης προχωρήσαμε σε αναβάθμιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου ενώ ιδιαίτερη σημασία δώσαμε στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εδώ θα ήθελα να πω ότι ένα κρίσιμο στοίχημα για εμάς είναι η επόμενη χρονιά που θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της πόλης και τα οποία θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία για ένα συνολικό rebranding του δήμου. Ένα παράθυρο ευκαιρίας να κοιτάξουμε και να αποτυπώσουμε το Ίλιον της νέας εποχής. Επίσης, στα ίδια επίπεδα προτεραιότητας κινούμαστε και για την ψηφιοποίηση του δήμου με στόχο μια έξυπνη πόλη που υπηρετεί τον δημότη με λειτουργικότητα και διαφάνεια αλλά και μια πόλη αλληλεγγύης που δεν αφήνει κανένα δημότη μόνο του και πίσω. Είναι ένα διπλό στοίχημα που θέλουμε να πετύχουμε και θα το πετύχουμε».

Tι μέτρα θα λάβετε για την βελτίωση των σχολικών υποδομών;

«Όπως σας προανέφερα από την πρώτη μέρα θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα τις σχολικές μας υποδομές. Περάσαμε δυστυχώς μια μακρά περίοδο εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Προχωρήσαμε σε δεκάδες αυτοψίες οι οποίες συνεχίζονται προκειμένου να καταγράψουμε τις ανάγκες. Κυριολεκτικά θα έλεγα ότι ως νέα δημοτική αρχή κινηθήκαμε σαν να υπήρχε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Με την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας και τον καλό συντονισμό διεκπεραιώσαμε πλήθος αιτημάτων των σχολικών δομών μας που εκκρεμούσαν και έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης. Για εμάς η ασφάλεια και η ποιοτική καθημερινότητα όλης της σχολικής κοινότητας είναι ύψιστης σημασίας. Όπως επίσης και η βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και για αυτό προχωρήσαμε σε ειδικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της προσβασιμότητας. Από τις πρώτες μέρες είμαστε σε επαφή και συνεργασία με την ΚΤΥΠ ώστε να σχεδιάσουμε το κοντινό μέλλον και νέες σύγχρονες σχολικές υποδομές αλλά και τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων».

Πώς οραματίζεστε το Ίλιον στο τέλος της πενταετίας;

«Ένα Ίλιον πρότυπο εξωστρέφειας, κέντρο και πόλος έλξης για όλη την Αττική. Θέλουμε να σηκώσουμε τον πήχη ψηλά . Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στις γενιές που πάλεψαν για την πόλη αυτή. Θέλει πολλή δουλεία, σχέδιο αλλά και όραμα. Στην αυτοδιοίκηση οφείλεις να βελτιώνεις κάθε μέρα την ποιότητα ζωής των δημοτών. Όμως έχεις χρέος να οδηγείς και τον τόπο πιο πάνω, να οραματιστείς και να σχεδιάσεις το αύριο , τον χαρακτήρα της πόλης για τα επόμενα 10 ή και παραπάνω χρόνια. Αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη την οποία πρέπει να αναλογιζόμαστε κάθε μέρα».

Πώς μπορούμε να παρακινήσουμε περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με την πολιτική και ειδικότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση;

«Δεν είναι εύκολο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε μια κοινωνία που ακόμα και σήμερα δεν διευκολύνει την καθημερινότητα, την ζωή της γυναίκας. Και βέβαια ναι τα στερεότυπα ζουν και βασιλεύουν σε πολλές περιπτώσεις. Ας δούμε τι συμβαίνει σε μεγάλες εταιρείες και το ποσοστό θέσεων ευθύνης που κατέχουν γυναίκες. Το παζλ της λύσης είναι σύνθετο. Όμως είμαι αισιόδοξη γιατί πιστεύω στη δύναμη της γυναίκας που ανταποκρίνεται σε πολλαπλούς ρόλους, διατηρώντας τις ευαισθησίες της».



Ροη Ειδήσεων