Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΑντεπίθεση των Ρώσων με χτυπήματα στο Κίεβο - Σφοδρές οι μάχες και...

Αντεπίθεση των Ρώσων με χτυπήματα στο Κίεβο – Σφοδρές οι μάχες και στο Κουρσκ

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στο Κίεβο, προκαλώντας την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων για να την αναχαιτίσουν, όπως ανακοίνωσε νωρίς το πρωί ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Οι αντιαεροπορικές μονάδες βρίσκονται σε επιχειρησιακή δράση, και ο συναγερμός για αεροπορική επίθεση συνεχίζεται», δήλωσε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram.

Ένας 35χρονος άνδρας και η τετράχρονη κόρη του έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, όπως ανέφεραν οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ανάρτησή τους στο Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς ανέφεραν πως άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις και εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων.

Νωρίτερα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δύο βαλλιστικοί πύραυλοι κατευθύνονταν προς την πόλη. Το Κίεβο, η ευρύτερη περιοχή του και όλη η ανατολική Ουκρανία, μαζί με άλλες πέντε περιφέρειες, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία αρνούνται ότι στοχεύουν σκόπιμα αμάχους, ενώ ο πόλεμος έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια και δεν φαίνεται να τερματίζεται σύντομα.



Ροη Ειδήσεων