Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑποκλειστικό: Αυτοψία του Attica Times στον Κηφισό

Αποκλειστικό: Αυτοψία του Attica Times στον Κηφισό

Attica Times team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Attica Times πραγματοποίησε αυτοψία στον ποταμό Κηφισό, κατά την οποία εντοπίστηκαν σοβαρά προβλήματα στον πυθμένα του ποταμού. Ο Κηφισός, ο οποίος είχε εγκυβωτιστεί κατά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, διαθέτει τοιχώματα και πυθμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο πυθμένας έχει υποστεί σημαντικές φθορές, αποκαλύπτοντας τον μεταλλικό οπλισμό που εξέχει επικίνδυνα.

Αυτές οι προεξέχουσες μπετόβεργες δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στο έργο καθαρισμού που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, δυσχεραίνοντας τη διέλευση των μηχανημάτων και των φορτηγών που επιχειρούν στην περιοχή. Επιπλέον, οι μπετόβεργες συγκρατούν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, τα οποία τυλίγονται γύρω τους και επιδεινώνουν το πρόβλημα, εμποδίζοντας την ομαλή ροή των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα. Ένα άλλο ζήτημα που αναδείχθηκε κατά την αυτοψία είναι το σκοτάδι που επικρατεί στα σκεπασμένα τμήματα του ποταμού, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό των προβλημάτων και την ασφαλή αφαίρεση του οπλισμού που εξέχει.

Παράλληλα, η παρουσία νερού στον πυθμένα επιβαρύνει περαιτέρω τις εργασίες καθαρισμού.

Εκτός από αυτά τα ζητήματα, εντοπίστηκαν και οχετοί που πιθανόν απορρίπτουν απόβλητα στον ποταμό, καθώς και μεγάλες σωλήνες που έχουν αποτεθεί στην κοίτη, επιβαρύνοντας επιπλέον την κατάσταση. Αυτά τα εμπόδια καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την εργασία των τεχνικών συνεργείων της Περιφέρειας.

Παρά τις δυσκολίες, η εργασία που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της ομαλής ροής των ομβρίων υδάτων και την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής. Ωστόσο, είναι προφανές ότι απαιτούνται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης τόσο στον πυθμένα όσο και στα τοιχώματα του ποταμού για να αντιμετωπιστούν οι μακροχρόνιες φθορές και να αποτραπούν μελλοντικοί κίνδυνοι.



Ροη Ειδήσεων