Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοψία στα καμμένα της Βορειοανατολικής Αττικής σήμερα ο Πρωθυπουργός - Θα ακολουθήσει...

Αυτοψία στα καμμένα της Βορειοανατολικής Αττικής σήμερα ο Πρωθυπουργός – Θα ακολουθήσει σύσκεψη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 20 Αυγούστου, την Πεντέλη, περιοχή που επλήγη από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, και ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από ομάδα συναρμόδιων υπουργών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα διεξαχθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και των δημάρχων της περιοχής.

Στη σύσκεψη θα παρουσιαστούν τα ευρήματα από τις αυτοψίες που έχουν ήδη γίνει, καθώς και τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, θα γίνει η πρώτη ολοκληρωμένη αξιολόγηση της πυρκαγιάς στη Βορειοανατολική Αττική, με έμφαση στα μέτρα αποζημίωσης των πληγέντων μέσω ταχείας διαδικασίας και στις ενέργειες αποκατάστασης. Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και ο γενικός διευθυντής Δασών, Ευάγγελος Γκουντούφας, θα παρουσιάσουν αναλυτικά δεδομένα για τις καμένες εκτάσεις, είτε πρόκειται για δάση είτε για αστικές περιοχές.

Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και άλλων πληγέντων δήμων.

Κάθε υπουργός θα παρουσιάσει τα στοιχεία που αφορούν τον τομέα του, όπως π.χ. οι υπουργοί Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δώσουν δεδομένα για τα ακαθάριστα οικόπεδα. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, θα εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, ενώ ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος θα παρουσιάσει τον κατάλογο των αυτοψιών στα καμένα κτίρια. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, θα παρευρεθούν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.



Ροη Ειδήσεων