Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΧαλκιδική: Πειθαρχική δίωξη στη Δήμαρχο Κασσάνδρας και σε έναν αντιδήμαρχο για το...

Χαλκιδική: Πειθαρχική δίωξη στη Δήμαρχο Κασσάνδρας και σε έναν αντιδήμαρχο για το λούνα παρκ

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κίνησε τη διαδικασία για πειθαρχική δίωξη εναντίον της δημάρχου Κασσάνδρας και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην αδειοδότηση και τον έλεγχο του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου συνέβη το μοιραίο δυστύχημα.

Προηγουμένως, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη κατέθεσε στον εισαγγελέα έγγραφα που, όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύουν τη συνεργασία του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ με τον Δήμο Κασσάνδρας. Παράλληλα, έχουν διαταχθεί τρεις εισαγγελικές έρευνες για το δυστύχημα. Η πρώτη αφορά τα πρόσωπα που εμπλέκονται, όπως ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού που εξαφανίστηκε όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

Η δεύτερη έρευνα εστιάζει στις συνθήκες λειτουργίας του λούνα παρκ, αν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες και πώς είχε εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση. Η τρίτη αφορά τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας που είχε λάβει η επιχείρηση για τη λειτουργία της.

Ο πατέρας του 19χρονου ανέφερε ότι οι πιστοποιήσεις δεν θα μπορούσαν να εκδοθούν χωρίς το εγχειρίδιο του κατασκευαστή, το οποίο δεν υπήρχε, και υπέβαλε στην εισαγγελία υπεύθυνες δηλώσεις τεχνικού που επιβεβαίωνε την ασφάλεια των παιχνιδιών. Στις 3 Μαΐου 2024, ειδικός τεχνικός είχε βεβαιώσει τον Δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ είχε ελεγχθεί και ήταν ασφαλές για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού που προκάλεσε το δυστύχημα.

Για περίπου μιάμιση ώρα, ο πατέρας του 19χρονου, μαζί με τον δικηγόρο του, προσκόμισαν στοιχεία στον εισαγγελέα. Αναμένεται επίσης να κληθεί βασικός μάρτυρας σχετικά με την αγορά του επίμαχου μηχανήματος. Ο δικηγόρος της οικογένειας ζήτησε να κληθεί η TUV HELLAS, η μοναδική διαπιστευμένη εταιρεία για το συγκεκριμένο μηχάνημα, για να εξετάσει την κατασκευή του, καθώς υπάρχει φήμη ότι είναι ιδιοκατασκευή, χωρίς να πληροί τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε επίσης έγγραφα που φέρονται να αποδεικνύουν τη συνεργασία του Δήμου Κασσάνδρας με τον 58χρονο επιχειρηματία του λούνα παρκ μέσω απευθείας ανάθεσης μίσθωσης παιχνιδιών το 2021.

Τέλος, το δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.



Ροη Ειδήσεων