Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΧαλκιδική: Σύλληψη ομαδάρχισσας κατασκήνωσης για τον θάνατο 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα

Χαλκιδική: Σύλληψη ομαδάρχισσας κατασκήνωσης για τον θάνατο 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα

Το τραγικό γεγονός στη Χαλκιδική, όπου ένα οκτάχρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του στην πισίνα της κατασκήνωσης που διέμενε, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας, η οποία ήταν υπεύθυνη στο κατάλυμα της κατασκήνωσης όπου βρισκόταν το κοριτσάκι.

Την Τρίτη το βράδυ (13/08), ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις με την αστυνομία να εστιάζει σε τρία άτομα: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Η ομαδάρχισσα κατηγορείται βάσει του Άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Αναμένεται αύριο (14/08) να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Χαλκιδικής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου στις 19:00 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, το παιδί δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, φέρνοντας θλίψη στην οικογένειά του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πισίνα, τα παιδιά πήγαν στο εστιατόριο και επέστρεψαν στα καταλύματα για μεσημεριανή καταμέτρηση. Τότε διαπιστώθηκε η απουσία του κοριτσιού, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Δυστυχώς, αργότερα το παιδί βρέθηκε νεκρό στην πισίνα.

Η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου.



Ροη Ειδήσεων