Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΧαλκιδική: Συνελήφθη ο επικεφαλής της κατασκήνωσης όπου σημειώθηκε ο πνιγμός της 8χρονης,...

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο επικεφαλής της κατασκήνωσης όπου σημειώθηκε ο πνιγμός της 8χρονης, ενώ η ομαδάρχισσα αφέθηκε ελεύθερη.

Η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, όπου ένα κορίτσι οκτώ ετών πνίγηκε στην πισίνα, αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Την ίδια στιγμή, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του αρχηγού της κατασκήνωσης.

Το τραγικό συμβάν συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 13 Αυγούστου, όταν το παιδί βρέθηκε αναίσθητο. Παρόλο που κλήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ, οι προσπάθειες ανάνηψης απέτυχαν και το παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”, μετά το μεσημεριανό γεύμα και κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης, διαπιστώθηκε η απουσία μίας κατασκηνώτριας. Αμέσως ειδοποιήθηκε η διοίκηση της κατασκήνωσης και μια ομάδα ξεκίνησε την αναζήτηση.

Το κορίτσι βρέθηκε αναίσθητο στην πισίνα. Οι πρώτες βοήθειες με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτή παρασχέθηκαν από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο μετέφερε την άτυχη 8χρονη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και αργότερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Η εταιρεία εξέφρασε βαθιά οδύνη για την απώλεια και υποσχέθηκε να συνδράμει στην έρευνα των συνθηκών του ατυχήματος.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, δήλωσε: «Ένα αγγελούδι πήγε στον ουρανό. Ένα τραγικό γεγονός μαύρισε τη μέρα της Παναγιάς στο Δήμο μας».

Το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας ανέλαβε την υπόθεση, ενώ τα ακριβή αίτια του τραγικού συμβάντος θα διαλευκανθούν με τη νεκροψία – νεκροτομή.



Ροη Ειδήσεων