Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΧρήστος Σταϊκούρας: «Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για 300 λεωφορεία με leasing»

Χρήστος Σταϊκούρας: «Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για 300 λεωφορεία με leasing»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στο ΕΡΤNews, αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, μίλησε για την κυκλοφορία των νέων λεωφορείων, την πρόοδο των εργασιών στη νέα γραμμή του μετρό στην Αθήνα, το μετρό Θεσσαλονίκης, τις παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ, καθώς και τις επιθεωρήσεις στην Πεντέλη.

Το υπουργείο έχει θέσει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική και την υλοποίηση έργων υποδομής όπως ο ΒΟΑΚ και τα νέα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών σε σχολεία και άλλες υποδομές που επλήγησαν από τις φωτιές, τονίζοντας ότι, παρόλο που υπάρχουν ακόμη προβλήματα, οι εργασίες προχωρούν με στόχο την έγκαιρη έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ειδικά για το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Πεντέλης, ανέφερε ότι η αποκατάσταση θα γίνει με ιδιωτική χρηματοδότηση, με αντικατάσταση της στέγης με μεταλλική κατασκευή.

Αναφερόμενος στον ΒΟΑΚ, τόνισε τη σημασία άμεσων παρεμβάσεων για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως η εφαρμογή προστατευτικών κολωνακίων, και αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις απαλλοτριώσεις και την πρόοδο των έργων.

Σχετικά με τον στόλο των λεωφορείων, ανακοίνωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2025, θα κυκλοφορούν 950 νέα λεωφορεία στην Αττική, ενώ ήδη 250 ηλεκτρικά λεωφορεία είναι σε κυκλοφορία. Επίσης, υπεγράφη σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία, εκ των οποίων το 30% αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Για το μετρό της Αθήνας, ανέφερε ότι η διάνοιξη της σήραγγας για τη Γραμμή 4 θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026, ενώ για το μετρό της Θεσσαλονίκης, οι 13 σταθμοί θα λειτουργήσουν τον Νοέμβριο του 2024, με την επέκταση προς Καλαμαριά να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2025. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη κυκλοφορήσει 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.



Ροη Ειδήσεων