Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΦωτιά στο Βαρνάβα - Σταμάτα, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα εκκενώνονται - Σε...

Φωτιά στο Βαρνάβα – Σταμάτα, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα εκκενώνονται – Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Η μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/24) σε αγροτοδασική περιοχή και εξαπλώθηκε γρήγορα, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι τις 19:30 το απόγευμα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 315 πυροσβέστες, με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα, καθώς και πολλοί εθελοντές.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια

Από αέρος, συμμετέχουν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 15 αεροσκαφών και 11 ελικοπτέρων, δύο από τα οποία συντονίζουν την επιχείρηση. Επίσης, χρησιμοποιούνται μηχανήματα έργου και υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την υποστήριξη της προσπάθειας.

Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι των περιοχών που κινδυνεύουν από τις φλόγες λαμβάνουν συνεχώς μηνύματα από το 112 για να εκκενώσουν τις περιοχές τους.

Τα Κέντρα Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου, καθώς και τα νοσοκομεία «ΣΩΤΗΡΙΑ» και «Γ. Γεννηματάς», βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα Κέντρα Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου είναι σε αυξημένη ετοιμότητα με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, ενώ το «ΣΩΤΗΡΙΑ» και το «Γ. Γεννηματάς» είναι έτοιμα να υποδεχθούν πνευμονολογικά περιστατικά και εγκαυματίες, αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που πήγαν για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Καπανδριτίου. Ένας 67χρονος άνδρας με ΧΑΠ προσήλθε στο ΚΥ Νέας Μάκρης λόγω διακοπής ρεύματος που διέκοψε τη λειτουργία του υποστηρικτικού του μηχανήματος. Επίσης, στο Σισμανόγλειο μεταφέρθηκε ένας 83χρονος άνδρας που εισέπνευσε καπνό και έλαβε οξυγόνο, καθώς και ένας άλλος 67χρονος άνδρας με ΧΑΠ. Όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη να ακολουθούνται οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και δημοσίευσε αναλυτικές οδηγίες για την προστασία από τον καπνό, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.



Ροη Ειδήσεων