Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΕπιστρέφει η κίνηση στην Αθήνα -Ποιες είναι οι προβλέψεις για τους επόμενους...

Επιστρέφει η κίνηση στην Αθήνα -Ποιες είναι οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες

Τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και οι περισσότεροι επιστρέφουν στην Αθήνα μετά το τέλος της καλοκαιρινής τους άδειας. Μαζί τους επιστρέφει και η κυκλοφοριακή συμφόρηση την οποία είχαμε για λίγο ξεχάσει.

Μια άλλη πόλη είναι τον Αύγουστο η Αθήνα, με τους κατοίκους της (και ειδικότερα όσους μπόρεσαν) να έχουν «αποδράσει» από το πολύβουο κλεινόν αστύ, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς και τo αναγκαίο διάλειμμα από τη ρουτίνα.

Σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα οι δρόμοι της πρωτεύουσας ήταν άδειοι, κάτι που επέτρεψε σε όσους έμειναν στην πόλη να μετακινούνται απρόσκοπτα, ξεχνώντας για λίγο τον κυκλοφοριακό Γολγοθά που επικρατεί κατά το μεγαλύτερο κομμάτι κάθε έτους.

Δίχως προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας και σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου, παρά την επιστροφή μεγάλου μέρους των αδειούχων, με εξαίρεση ορισμένους δρόμους περιμετρικά του Λιμανιού του Πειραιά, όπως ανέφερε στο carandmotor.gr ο Κίμων Λογοθέτης.

Ειδικότερα, αυξημένη κίνηση, λόγω της επιστροφής πολλών εκδρομέων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φεύγει για διακοπές το τελευταίο κύμα αδειούχων, παρατηρείται στη Λεωφ. Ποσειδώνος και Εθνάρχου Μακαρίου (στο ύψος του ΣΕΦ με κατεύθυνση προς Πειραιά) μέχρι την οδό Αλιπέδου, αλλά και σε δρόμους περιμετρικά του Λιμανιού όπως η Δημ. Γούναρη, η Κόνωνος, η Ακτή Μιαούλη και η Ακτή Κονδύλη.

Όπως επισήμανε ο κ. Λογοθέτης, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο η εικόνα είναι καλή. Μολονότι υπάρχει αυξημένη ροή στο κέντρο της Αθήνας, στη Λεωφ. Αμαλίας, στην άνοδο της Συγγρού, στην Αχιλλέως και περιμετρικά της Πλατείας Καραϊσκάκη, οι οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Πότε επιστρέφει η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ο Σύμβουλος Διαχείρισης εκτιμάει ότι οι πρώτες σοβαρές συμφορήσεις στο οδικό δίκτυο της Αθήνας θα έρθουν με το «καλημέρα» του Σεπτεμβρίου, και συγκεκριμένα από την επόμενη Δευτέρα (2/9) όταν και θα έχει επιστρέψει η συντριπτική πλειονότητα των αδειούχων.

Εξήγησε δε ότι βαρόμετρο, όπως πάντα, είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μάλιστα, μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και θα επιστρέψει ο Δακτύλιος, αναμένεται να αντιμετωπίσουμε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδεύεται και από ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική κίνηση στην Αττική, και το οδικό δίκτυο θα κληθεί να ανταπεξέλθει στην ταυτόχρονη, ισχυρή παρουσία στους δρόμους σχολικών και τουριστικών λεωφορείων.

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν προβλέπεται να προκαλέσουν τα προβλήματα των προηγούμενων ετών, μιας και πλέον χρησιμοποιούν τον χώρο στάθμευσης που έχει μισθώσει ο Δήμος Αθηναίων στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις ΤAE-KWON-DO, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η παρουσία τους στην Αμαλίας.

Επιβαρυντικά αναμένεται να λειτουργήσουν και τα ταξί που, όπως εξήγησε ο κ. Λογοθέτης, θα έχουν μεγάλο έργο προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά. Πρόσθεσε δε ότι τα ταξί έχουν γίνει περιζήτητα και χρησιμοποιούνται πολύ από τους τουρίστες, ενώ ενδεικτικό της αυξημένης δημοφιλίας τους είναι το γεγονός ότι σπάνια τα συναντάς πλέον στις πιάτσες.

πηγή: carandmotor.gr



Ροη Ειδήσεων