Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΕπίθεση στο Σόλινγκεν: Συνελήφθη 15χρονος ως πιθανός ύποπτος - Βρέθηκε το όπλο...

Επίθεση στο Σόλινγκεν: Συνελήφθη 15χρονος ως πιθανός ύποπτος – Βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος πιθανόν να ευθύνεται για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν στη Γερμανία, όπου τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν. Ο ύποπτος είναι 15 ετών, και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κινήτρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο συλληφθείς δεν είναι ο δράστης, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος. Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, και η αστυνομία το ερευνά.

Η εφημερίδα περιγράφει τον δράστη ως έναν αθλητικό άνδρα με αραβικά χαρακτηριστικά, ηλικίας 20-30 ετών, με ύψος 1,70-1,75 μέτρα, που φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο.

Μετά την επίθεση, οι πόλεις Χίλντεν και Χάαν ακύρωσαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους για λόγους ασφάλειας, καθώς ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέφρασε τη συμπαράστασή της, ζητώντας από τις ομάδες της Bundesliga να αγωνιστούν με πένθιμα περιβραχιόνια προς τιμήν των θυμάτων.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ενωθούν ενάντια στο μίσος και τη βία.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, κατευθύνεται προς το Ζόλινγκεν για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και να συναντήσει τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που ερευνούν την υπόθεση.



Ροη Ειδήσεων